«Και ο Παύλος Φύσσας είναι παιδί μου»

Για τη δολοφονική επίθεση κατά του γιου της την Παρασκευή το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο μίλησε η μητέρα του 29χρονου βαριά τραυματισμένου Αλέξανδρου Γέροντα, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha

98,9, η Όλγα Γέροντα: «Και ο Παύλος Φύσσας είναι παιδί μου. Δεν μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε δολοφονίες. Πάνω απ' όλα είμαι μάνα».

Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου έκκληση για ένα ηχηρό «όχι βία στη βία» καθώς, όπως είπε, «υπάρχουν άλλοι τρόποι να κερδίσουμε την Ελλάδα μας».

Στο μεταξύ, συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για την πορεία της υγείας του Αλέξανδρου Γέροντα. Ο πολυτραυματίας συμπλήρωσε δύο 24ωρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ευρισκόμενος σε σταθερή κατάσταση, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής.

Η σφαίρα, που είχε δεχτεί, έπληξε ζωτικά όργανα, όπως ο πνεύμονας, το στομάχι και η σπλήνα. Οι θωρακοχειρουργοί και οι χειρουργοί του νοσοκομείου αποκατέστησαν τις σοβαρές βλάβες του 29χρονου, επισημαίνοντας από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, ότι στάθηκε «τυχερός» μέσα στην ατυχία του, καθώς η σφαίρα κατά τη διαδρομή της στο σώμα του, από την άνω κλείδα ως πύλη εισόδου, μέχρι την κοιλιακή χώρα, απ' όπου εξήλθε, δεν έπληξε την καρδιά του.

Ο Αλέξανδρος Γέροντας νοσηλεύεται για τρίτο 24ωρο, χωρίς επιμολύνσεις και άλλες μετεγχειρητικές επιπλοκές, στη ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς». Εάν καταφέρει να αντέξει ακόμη ένα 48ωρο στην ίδια σταθερή κατάσταση, τότε οι γιατροί δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην αποσωλήνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα