«Καμπανάκι» (και) από τη Moody’s προς τις ΗΠΑ

Μπορεί ο Μπάρακ Ομπάμα να μετράει μόλις μία ημέρα από την εκλογή του στην προεδρεία των ΗΠΑ, ωστόσο θα χρειαστεί να «σηκώσει τα μανίκια», προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

Μετά το «καμπανάκι» του οίκου αξιολόγησης Fitch, τη σκυτάλη πήρε η Moody’s, η οποία αναφέρει ότι «μπορεί η επανεκλογή του Ομπάμα να έβγαλε από τη μέση έναν παράγοντα αβεβαιότητας για την Αμερική, ωστόσο οι ανησυχίες για τη δημοσιονομική υγεία της χώρας μακροπρόθεσμα

διατηρούνται».

Ο οίκος αξιολόγησης, ο οποίος βαθμολογεί την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ με ΑΑΑ, αλλά αρνητικό outlook, αναφέρει πω «η υποβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας είναι πιθανή, εάν δεν επιλυθούν τα μακροπρόθεσμα προβλήματα χρέους».

Σύμφωνα με τη Moody’s, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να τα βρουν μέχρι το τέλος του χρόνου για να αποτραπεί ο κίνδυνος ύφεσης. «Εάν οι διαβουλεύσεις (Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών) οδηγήσουν σε συγκεκριμένες πολιτικές που σταθεροποιούν και μειώνουν μεσοπρόθεσμα το χρέος έναντι του ΑΕΠ, η αμερικανική αξιολόγηση θα παραμείνει στο AΑΑ και οι προοπτικές της θα επιστρέψουν στο "σταθερό"» ανέφερε η Moody's.

Keywords
Τυχαία Θέματα