Κ. Μητσοτάκης: «Παρέμβαση και όχι μεταρρύθμιση η κινητικότητα»

«Η κινητικότητα είναι μια παρέμβαση, δεν είναι όμως η ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημοσίου», σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παρίσι μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκούρια, και τη γαλλίδα ομολόγό του, Μαριλίζ Λεμπρανσύ.

«Πρέπει να στρέψουμε την ενέργειά μας εκεί που πραγματικά πονάμε. Για παράδειγμα, το πώς επιλέγουμε τους γενικούς μας διευθυντές, θέμα για το οποίο δεν έχουμε δώσει ακόμα απάντηση συμβατή με τις απαιτήσεις

της σημερινής δημόσιας διοίκησης. Το λέω μέσα από την εμπειρία ενός ανθρώπου που τους τελευταίους τρεις μήνες ασχολήθηκε μόνο με την κινητικότητα και έχω πει ότι δεν θέλω να είμαι υπουργός κινητικότητας και διαθεσιμότητας, θέλω να είμαι υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στο σύνολο», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, μέσα στην εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο, μεταξύ άλλων, «το εργαλείο της Διαύγειας ενισχύεται ιδιαίτερα και πηγαίνει αρκετά βήματα πιο πέρα ως προς τη θεσμική του κατοχύρωση». Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται η διοικητική μεταρρύθμιση στην κινητικότητα, στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις.

«Δεν μπορεί να έχει ως αποκλειστικό γνώμονα τη μείωση του κόστους, είναι μεταρρυθμίσεις σύνθετες που απαιτούν χρόνο και επενδύσεις και όχι μόνο περικοπές», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα