Βόρειο αιγαίο: Στηρίζει Σύγκλητο για Ίδρυση Τμήματος Τουρισμού στη Χίο, Δήμος και Περιφέρεια

12:28 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή προς τους φορείς του νησιού, για να ζητήσει τη στήριξή τους αναφορικά με την ίδρυση του Τμήματος Οικονομικής & Διοίκησης του Τουρισμού στη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Χίο.

Συγκεκριμένα ζητά «την άμεση σύγκληση έκτακτων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των φορέων, ούτως ώστε να υποστηρίξουν το αίτημα ίδρυσης του εν λόγω Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, στηρίζοντας το ψήφισμα του Δημοτικού

Συμβουλίου της 7ης/10/2016, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη και τη λήψη δράσεων για την ίδρυση του τμήματος αυτού στη Χίο.

Να σημειωθεί ότι ψήφισμα υπέρ της ίδρυσης Τμήματος Τουρισμού στη Χίο, εξέδωσε κατά τη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι « το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου χαιρετίζει την από 29.09.2016 απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για ίδρυση του από το 2009 θεσμοθετημένου Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης του Τουρισμού, στη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης».

Υπενθυμίζει ότι εδώ και χρόνια λειτουργεί στη Χίο μεταπτυχιακό τμήμα τουρισμού και «καλεί το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα την επιλογή της Συγκλήτου και να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την ένταξη του τμήματος στο μηχανογραφικό δελτίο του 2017».

Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί η ενεργοποίηση της διάταξης για την έναρξη λειτουργίας του αγγλόφωνου προγράμματος ναυτιλιακών σπουδών με την έκδοση του ανάλογου Π.Δ. στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα