Ιταλία : 15 μετανάστες νεκροί ανασύρθηκαν από το λιμενικό σώμα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το Ιταλικό λιμενικό σώμα που έχει την αρμοδιότητα του συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης στην περιοχή της Μεσογείου, γνωστοποίησε ότι εχθές Δευτέρα διεσώθησαν 2.700 άνθρωποι ενώ έχασαν την ζωή τους 15 μετανάστες οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων διάσωσης που αποτελούν πλευρά της ναυτικής επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Σοφία» που έχει ως στόχο την εξάρθρωση των δικτύων των διακινητών, συμμετείχαν το ιταλικό πολεμικό ναυτικό, πλοία του ιταλικού λιμενικού σώματος, σκάφη ανθρωπιστικών οργανώσεων όπως και

ένα εμπορικό πλοίο.

Οι μετανάστες που διασώθηκαν επέβαιναν σε 19 λαστιχένιες λέμβους και 4 μικρές βάρκες, ενώ προέρχονταν κυρίως από το θαλάσσιο πέρασμα της Λιβύης όπου δρα μεγάλο κύκλωμα διακινητών. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες από τις Ιταλικές αρχές έχουν διασωθεί 14.000 μετανάστες, γεγονός που αποδεικνύει πως υπάρχει έξαρση του φαινομένου, καθώς στην χώρα έχουν φτάσει κατά την διάρκεια του έτους 93.000 μετανάστες. Ένα επιπλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι πως η αναλογία θυμάτων μεταξύ των μεταναστών που επιλέγουν την οδό της διαφυγής από τις χώρες τους, αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι, από 1 προς 52 σε 1 προς 42.

Το άρθρο Ιταλία : 15 μετανάστες νεκροί ανασύρθηκαν από το λιμενικό σώμα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα