Ισπανικές Αρχές: Νεκρός και ο οδηγός του φονικού βαν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νεκρός είναι ο οδηγός του βαν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στη Βαρκελώνη κατά την οποία 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 130 τραυματίστηκαν.

Ο 18χρονος Μούσα Ουκαμπίρ, είναι ένας από τους πέντε άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς, ανακοίνωσε και επίσημα πλέον η αστυνομία.

O Moύσα

Η καταλανική αστυνομία είχε νωρίτερα επισημάνει ότι είναι πιθανό ο οδηγός του βαν

να βρίσκεται μεταξύ των νεκρών στο δεύτερο περιστατικό, αλλά δεν ήταν βέβαιη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, ο οδηγός στην επίθεση στη Λα Ράμπλα που αναγνωρίστηκε ως ο 18χρονος Μούσα Ουκαμπίρ ήταν μεταξύ των προσώπων που εξουδετέρωσαν οι αστυνομικές αρχές στο Καμπρίλς.

Ο Μ. Ουκαμπίρ φέρεται να χρησιμοποίησε τα στοιχεία του αδελφού του για να ενοικιάσει το φορτηγάκι.

Μερικές ώρες μετά από την επίθεση στη Βαρκελώνη, η αστυνομία σκότωσε πέντε υπόπτους για τζιχαντισμό, οι οποίοι, επιβαίνοντας σε άλλο όχημα, πραγματοποίησαν ανάλογη επίθεση στην πόλη Καμπρίλς. Μία γυναίκα η οποία τραυματίστηκε κατά την επίθεση αυτή, πέθανε σήμερα Παρασκευή.

Ο αδερφός του Ντρις

Η αστυνομία σημειώνει ότι οι άνδρες που σκοτώθηκαν στην Καμπρίλς συνδέονται με την επίθεση στην Βαρκελώνη, την οποία ήδη από το βράδυ της Πέμπτης «διεκδικεί» το Ισλαμικό Κράτος.

Η αστυνομία πάντως προς ώρας αποφεύγει να επιβεβαιώσει ότι ο Μουσά Ουκαμπίρ ήταν ο οδηγός του βαν.

Δύο φωτογραφίες του Ουκαμπίρ, οι οποίες κυκλοφορούν στον ισπανικό Τύπο, έχουν προέλευση από τους λογαριασμούς του 18χρονου άνδρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο οδηγός του βαν διέφυγε με τα πόδια, αφού πρώτα είχε χτυπήσει τουρίστες και κατοίκους της Βαρκελώνης με το όχημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλωνίας Τζοακίμ Φορν ανέφερε ότι «στο σημείο υπήρχε αστυνομία, ωστόσο δεν μπορούσε να τον πυροβολήσει, λόγω του πλήθους που βρισκόταν στο σημείο».

Ο Μούσα Ουκαμπίρ φέρεται να νοικίασε δύο φορτηγάκια, με το δεύτερο να βρίσκεται στην πόλη Βικ, βορείως της Βαρκελώνης, καθώς μάλλον προοριζόταν για όχημα διαφυγής.

Το άρθρο Ισπανικές Αρχές: Νεκρός και ο οδηγός του φονικού βαν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισπανικές Αρχές, Νεκρός,ispanikes arches, nekros