Στα 14 τα θύματα της επίθεσης στην Ισπανία: Η CIA είχε προειδοποιήσει για χτύπημα του ISIS

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

O Χαβιέρ Θαραγόθα, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της ισπανικής εισαγγελίας, ανακοίνωσε ότι οι ύποπτοι που έχουν συλληφθεί και φέρονται να έχουν σχέση με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Καταλονία, δεν έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

«Δεν υπάρχουν έρευνες στις οποίες να αναφέρονται τα ονόματά τους» είπε χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, οι αρχές αναζητούν κι ένα τρίτο όχημα –βαν- και 2 ανθρώπους. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για πυρήνα 8 ατόμων, με την εφημερίδα

El Pais να ανεβάζει τον αριθμό στα 12 μέλη.

Στο μεταξύ, τα θύματα των επιθέσεων αυξήθηκαν σε 14, καθώς κατέληξε ένας από τους τραυματίες της πόλης Καμπρίλς, τα τραύματα του οποίου είχαν προκληθεί από λεπίδα.

Η CIA είχε προειδοποιήσει για επίθεση τζιχαντιστών

Το BBC, επικαλούμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας El Periodico αναφέρει ότι η CIA είχε προειδοποιήσει τις καταλανικές αρχές πριν από 2 μήνες για τρομοκρατικό χτύπημα στη Λας Ράμπλας.

«Η πόλη ήταν προφανής στόχος μετά τις επιθέσεις σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο», ανέφερε η CIA, σύμφωνα με το BBC.

Ακόμα, ένας λογαριασμός στο Twitter που συνδέεται με τους ISIS, αναφέρει ότι θα γινόταν επίθεση στην Ισπανία, γράφοντας: «Θα ιδρύσουμε το χαλιφάτο στην Ισπανία και θα ανακτήσουμε τη γη μας. Επικείμενη επίθεση στο Al Andalus. Αν το θέλει ο Θεός». Τέλος, αντίστοιχοι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πανηγύρισαν την επίθεση, απειλώντας και γράφοντας μηνύματα του τύπου «προς όλους τους Ισπανούς, τώρα είναι η ώρα να πληρώσετε για όλα όσα έχουν κάνει οι κυβερνήσεις σας στις χώρες μας».

Το άρθρο Στα 14 τα θύματα της επίθεσης στην Ισπανία: Η CIA είχε προειδοποιήσει για χτύπημα του ISIS εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα