Ισπανία: Φυλάκιση πρώην υπουργού για διαφθορά

Με έξι χρόνια φυλάκισης τιμωρήθηκε ο πρώην υπουργός της Ισπανίας για αδικήματα διαφθοράς μετά από ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και πρώην περιφερειακός πρωθυπουργός των Βαλεαρίδων Νήσων Χάουμε Μάτας, 57 ετών, κρίθηκε ένοχος για παράνομη χρήση άνω των 500.000 ευρώ από τα δημόσια ταμεία των Βαλεαρίδων, χρήματα με τα οποία πλήρωνε δημοσιογράφο που έγραφε τις ομιλίες του.

Στον εν λόγω δημοσιογράφο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης

τριών ετών και εννέα μηνών, ενώ σ' ένα πρώην αξιωματούχο του γραφείου Τύπου των Βαλεαρίδων και στον επικεφαλής μιας υπηρεσίας επικοινωνίας επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης ως 1,5 έτους.

Η δίκη είναι η πρώτη από μια σειρά δικών στις οποίες εμπλέκεται ο Μάτας, ο οποίος υπήρξε υπουργός Περιβάλλοντος από το 2000 ως το 2003 στη συντηρητική κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ενώ στη συνέχεια κυβέρνησε τις Βαλεαρίδες - ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό - ως περιφερειακός πρωθυπουργός από το 2003 ως το 2007, μια περίοδο κατά την οποία είναι ύποπτος ότι συγκέντρωσε μια περιουσία.

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα