Ισχυρή έκρηξη στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στο Κόσοβο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στο Κόσοβο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν άγνωστοι δράστες πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μπαλκόνι διαμερίσματος ιδιοκτησίας Σέρβου, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης.

Στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ήταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ο οποίος εργάζεται στο Γραφείο Διοίκησης της κυβέρνησης του Κοσόβου στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα

και ο οποίος την ώρα της έκρηξης ήταν μέσα στο διαμέρισμα.

Η επικεφαλής του Γραφείου Διοίκησης της κυβέρνησης του Κοσόβου στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα Αντριάνα Χότζιτς έκανε λόγο για μια απάνθρωπη ενέργεια, που αποσκοπούσε στη δολοφονία.

«Η επίθεση έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός υποδειγματικού πολίτη και με βάση τις ζημιές που προκλήθηκαν είναι σαφές ότι η πρόθεση των δραστών ήταν η δολοφονία»δήλωσε η κ. Χότζιτς.

«Ελπίζω οι υπηρεσίες ασφάλειας να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση της εδραίωσης του κράτους δικαίου, προτού κάποιος χάσει τη ζωή του» τόνισε η κ. Χότζιτς.

Είναι η δεύτερη φορά που μέλος του προσωπικού του Γραφείου Διοίκησης στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα γίνεται στόχος επίθεσης, μετά την πρόσφατη επίθεση σε βάρος του εργαζόμενου στο Γραφείο Διοίκησης Ντούσαν Μιλοσάβλιεβιτς, σε καφέ της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα