ΗΠΑ: προσωρινός αποκλεισμός της BP από νέα συμβόλαια

Τον αποκλεισμό της BP από νέα συμβόλαια με τις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών(EPA).

Χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για τη διάρκεια του καθεστώτος αποκλεισμού, η υπηρεσία κάνει λόγο για «απουσία επιχειρηματικής εντιμότητας» από την πλευρά του ομίλου, μετά από την πετρελαιοκηλίδα του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού.

«Ο αποκλεισμός της BP θα αποτρέψει προσωρινά τη σύναψη νέων ομοσπονδιακών

κυβερνητικών συμβολαίων με την εταιρία και τις θυγατρικές της, οι οποίες κατονομάζονται, καθώς και τη χορήγηση δωρεών ή άλλες συναλλαγές, έως ότου η εταιρία παράσχει επαρκείς αποδείξεις στην EPA, ότι τηρεί τις προδιαγραφές που ισχύουν σε ομοσπονδιακό επίπεδο για τις επιχειρήσεις. Οι αποκλεισμοί αποτελούν κοινή πρακτική όταν εγείρεται ζήτημα ευθύνης σε μια υπόθεση ποινικού δικαίου» αναφέρει η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Άμεση ήταν η απάντηση του πετρελαϊκού ομίλου στην εν λόγω απόφαση, ανακοινώνοντας πως η BP έχει ήδη δαπανήσει 14 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της «χειρότερης περιβαλλοντικής καταστροφής στην ιστορία των ΗΠΑ», όπως την χαρακτήριζε ο Λευκός Οίκος.

 Ο όμιλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την EPA με στόχο την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.

Σημειώνεται ότι το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου της BP προέρχεται από τις ΗΠΑ, όπως και το 30% των κερδών της προ φόρων, για το τρίτο τετράμηνο του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα