ΗΠΑ: πράξη ''εσωτερικης τρομοκρατίας'' η επίθεση στο ναό των Σιχ

Για «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας» κάνουν λόγο οι αστυνομικές αρχές αναφερόμενες στην επίθεση εναντίον ναού των Σιχ στην πόλη Οουκ Κρικ του Ουινσκόνσιν, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, ανάμεσα τους και ο δράστης.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, Τζον Έντουαρντς, έξι πιστοί και ο δράστης είναι νεκροί, ενώ ακόμη τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν σοβαρά.

"Θεωρούμε πως πρόκειται για πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας και το FBI

διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν, πως ο δράστης είχε προσωπικά κίνητρα για την επίθεση.

Ο ναός έχει εκκενωθεί και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Παρά τις μαρτυρίες ότι υπήρξαν περισσότεροι από έναν σκοπευτή, η αστυνομία υποστηρίζει πως η επίθεση είναι έργο ενός μόνο δράστη,.

Ο μοναδικός σκοπευτής σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού.

«Σταμάτησαν ένα τραγικό συμβάν που θα μπορούσε να εξελισσόταν πολύ χειρότερα» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Οακ Κρικ, Τζον Έντουαρντς.

Η επίθεση σημειώθηκε μόλις δυο εβδομάδες μετά το μακελειό σε κινηματογράφο του Ντένβερ, στο Κολοράντο, όπου 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 58 τραυματίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα