ΗΠΑ: παράταση των φοροαπαλλαγών για τη μεσαία τάξη προτείνει ο Ομπάμα

Την «καυτή πατάτα» των φοροαπαλλαγών φαίνεται να αγγίζει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μόλις τέσσερις μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο οποίος αναμένεται να προτείνει σήμερα στο Κογκρέσο την παράταση για ένα χρόνο, των φοροαπαλλαγών για την μεσαία τάξη, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εκλογική του επιρροή.

Με την ενέργεια αυτή ωφελείται το 98% των αμερικανών φορολογούμενων.
Στο παρελθόν, ένα πιο διευρυμένο

σχέδιο δαπανών είχε απορριφθεί, με τον κ. Ομπάμα να συμφωνεί σε παράταση των φοροαπαλλαγών για όλους τους πολίτες. Ωστόσο όπως ανέφερε ο αμερικανός Πρόεδρος, το μέτρο αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο για το 2% των εύπορων αμερικανών, ενώ τόνισε ότι εάν εφαρμοστούν οι φοροαπαλλαγές των πλουσίων το αμερικανικό έλλειμμα θα αυξηθεί κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια την επόμενη δεκαετία.

Ο κ. Ομπάμα ανέφερε ότι είναι πεπεισμένος πως η αμερικανική κοινή γνώμη θα στηρίξει την πρόταση του για κατάργηση των φοροαπαλλαγών στους πλουσίους.

Η κίνηση του έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική του ρεπουμπλικάνου αντίπαλου του αμερικανού Προέδρου, Μιτ Ρόμνεϊ , σύμφωνα με τον οποίο οι φοροαπαλλαγές που θεσπίστηκαν πριν από 11 χρόνια από την κυβέρνηση Μπους θα πρέπει να παραταθούν για όλους τους αμερικανούς.

πηγή: voanews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα