ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ άοπλο νεαρό (Βίντεο- Σοκ)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν έχουν τέλος τα θανατηφόρα περιστατικά στην Αμερική με αστυνομικούς και πολίτες.

Αστυνομικοί εκτελεστές

Στις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με το νέο βίντεο που κάνει το γύρο των διεθνών ΜΜΕ, ο 19χρονος Dylan Noble φαίνεται να βγαίνει από το όχημά του μετά από εντολή των ανδρών στο περιπολικό που τον

σταμάτησε. Εμφανώς ταραγμένος, ο νεαρός δείχνει να μην επικοινωνεί με το περιβάλλον, αγνοώντας τις φωνές των αστυνομικών που του ζητούν να πέσει στο έδαφος και να σηκώσει ψηλά τα χέρια. Κάποια στιγμή, όταν ο Noble βάζει το ένα χέρι στην πίσω τσέπη του παντελονιού του (όπου – όπως αποδείχτηκε- δεν υπήρχε κανένα όπλο) δέχεται δύο πυροβολισμούς από έναν αστυνομικό, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια, ενώ κείτεται στην άσφαλτο, άλλοι δύο αστυνομικοί τον πυροβολούν, αποτελειώνοντάς τον.

Δικαιολογημένη η αντίδραση λέει η διοίκηση της αμερικανικής αστυνομίας

Η αντίδραση των τεσσάρων ανδρών είχε θεωρηθεί από τη διοίκηση της αμερικανικής αστυνομίας ως απόλυτα δικαιολογημένη, δεδομένης της παράξενης συμπεριφοράς του 19χρονου, που έδειχνε να τους προκαλεί να τον πυροβολήσουν.

Το θύμα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και λίγο πριν δεχτεί τους πρώτους πυροβολισμούς, είχε φωνάξει δυνατά «Μισώ τη ζωή μου».

Πάντως, οι δύο πρώτοι πυροβολισμοί δύσκολα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, όμως οι δύο επόμενες βολές (οι οποίες στοίχισαν τη ζωή του νεαρού) ήταν κυριολεκτικά χαριστικές.

Οι γονείς ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα

Οι γονείς του άτυχου νέου, που έχουν ήδη καταθέσει αγωγή εναντίον των τεσσάρων αστυνομικών, δηλώνουν, ότι ο χειρισμός της αστυνομίας ήταν εγκληματικός και είχε ως αποτέλεσμα τον αναίτιο θάνατο του παιδιού τους, το οποίο δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή με τη συμπεριφορά του.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Το άρθρο ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ άοπλο νεαρό (Βίντεο- Σοκ) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα