Ιταλία: Η πολύνεκρη σύγκρουση τρένων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο 23 ανθρώπων στη νότια Ιταλία, φαίνεται ότι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

«Δεν φταίω μόνο εγώ» λέει ο σταθμάρχης

Ο σταθμάρχης που κατηγορείται ότι έκανε το «θανατηφόρο» λάθος, αρνείται ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος.

«Εγώ έδωσα την εντολή να ξεκινήσει το τρένο, εγώ ύψωσα το πράσινο σήμα, υπήρχε σύγχυση, τα τρένα είχαν καθυστερήσεις», δήλωσε ο Βίτο Πικαρέτα, σταθμάρχης της Άντρια,

τον οποίο επικαλούνται τα ΜΜΕ. Δύο επιβατικά τρένα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στην ίδια σιδηροτροχιά συγκρούστηκαν μετωπικά το πρωί της Τρίτης στη νοτιοανατολική Ιταλία. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τα μπροστινά βαγόνια, συνεθλίβησαν προκαλώντας 23 θανάτους και 52 τραυματισμούς.

«Αλλά δεν είναι μόνο δικό μου το λάθος, όλοι με λιθοβολούν, αλλά είμαι κι εγώ θύμα», πρόσθεσε.

«Υποφέρουμε μαζί με τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους, αλλά δεν πρέπει να πέφτουν όλα μόνο στις δικές μας πλάτες», δήλωσε η σύζυγός του, Τζουζεπίνα.

«Αιματηρή» ασυνεννοησία

Το δυστύχημα συνέβη σε μονή σιδηρογραμμή, όπου ένα τρένο δεν μπορεί να περάσει παρά μόνο αν οι σταθμάρχες στις δύο πόλεις συνεννοηθούν τηλεφωνικά ποιο θα περάσει πρώτο.

Ο δήμαρχος του Κοράτο, Μάσιμο Μαζίλι δήλωσε ότι, «η ευθύνη σε ένα τέτοιο γεγονός αποδίδεται ασφαλώς σε κάποιο πρόσωπο, επειδή διαφορετικά δεν θα μπορούσε να συμβεί».

Σύμφωνα με τη La Stampa, τρία τρένα, ένα παραπάνω απ΄ότι συνήθως, θα περνούσαν από αυτό το τμήμα και όταν πέρασε το δεύτερο τρένο, ο σταθμάρχης της Άντρια έκανε το λάθος να αφήσει να φύγει το τρένο που προκάλεσε τη σύγκρουση.

Ο σταθμάρχης του Κοράτο, Αλέσιο Πορτσέλι, που θα έβγαινε στην σύνταξη σε λίγους μήνες, κατηγορείται κι αυτός από τη Δικαιοσύνη.

Η κατηγορία που του αποδίδουν, είναι ότι έπρεπε εγκαίρως να έχει αντιληφθεί, χάρη στα όργανα που διαθέτει, ότι ένα τρένο ερχόταν αντίθετα από την κατεύθυνση εκείνου που μόλις είχε αναχωρήσει από τον σταθμό. Μετά το πολύνεκρο ατύχημα ο κ. Πορτσέλι απολύθηκε από την εταιρία του εργαζόταν σαν σταθμάρχης.

Το άρθρο Ιταλία: Η πολύνεκρη σύγκρουση τρένων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα