ΗΠΑ : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Σάρλοτ-συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει στην πόλη Σαρλότ ,στην Βόρεια Καρολίνα ύστερα από τον θάνατο του Αφροαμερικάνου Κιθ Λαμόντ Σκοτ που πυροβολήθηκε από αστυνομικό το Σάββατο το βράδυ, σε πάρκινγκ πολυκατοικίας.

Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε θανάσιμα τον 43χρονο ενώ απλά βρισκόταν δίπλα στο αυτοκίνητό του και διάβαζε ένα βιβλίο. Διαφορετική είναι η εκδοχή της αστυνομίας καθώς υποστηρίζει ότι ο Σκοτ είχε όπλο το οποίο αρνήθηκε να παραδώσει παρά τις επανειλημμένες

εκκλήσεις του αστυνομικού Μπρέντλει Βίνσον, ο οποίος ετέθη σε διαθεσιμότητα.

Ακολούθησαν μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, ενώ κατά την διάρκεια αυτών τραυματίστηκε σοβαρά ένας διαδηλωτής.

Υπό το βάρος της κατάστασης ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας έθεσε την Σαρλότ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι ο διαδηλωτής που τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η αστυνομία υποστηρίζει ότι εν λόγω διαδηλωτής δεν τραυματίστηκε από πυροβολισμό αστυνομικού.

Βίντεο με τα επεισόδια :

Μετά την ανακήρυξη της Σάρλοτ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους δρόμους έχει βγει και ο στρατός που συνδράμει την αστυνομία η οποία σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες στην προσπάθεια της να ελέγξει την κατάσταση.

Οι διαδηλωτές έχουν δημιουργήσει οδοφράγματα σε πολλά σημεία της πόλης , ενώ παραμένει έωλος ο ακριβής αριθμός των τραυματιών, με τα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 85.

Ενώ έγινε επίθεση και σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικούς σταθμούς που κάλυπταν τα γεγονότα, με έναν δημοσιογράφο να πέφτει θύμα επίθεση σε ζωντανή σύνδεση.

Δείτε το σχετικό βίντεο :

Το άρθρο ΗΠΑ : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Σάρλοτ-συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα