Ημιμαραθώνιος και ανάδειξη του Κέντρου των Αθηνών

Με προσανατολισμό στην ανάδειξη του κέντρου της Αθήνας θα διεξαχθεί ο 2ος ημιμαραθώνιος (πρώην «Ακρόπολις») στις 31 Μαρτίου, σε συνεργία του ΣΕΓΑΣ με το Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για ιδανική ευκαιρία των δρομέων να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενόψει του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και τον πλέον κατάλληλο τρόπος ανάδειξης ιστορικών και τουριστικών σημείων

της πόλης.

«Ο ημιμαραθωνιος δίνει αξίες κοινωνικής αλληλεγγύης και ευ αγωνίζεσθαι. Αναδεικνύει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Σύνταγμα και με τον τρόπο αυτό θέλουμε να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στους πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

«Ο αγώνας αυτός θα είναι μια γιορτή την οποία ελπίζω πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει. Παράλληλα ευελπιστούμε πως το αθλητικό και πολιτιστικό αυτό γεγονός θα γίνει σημείο αναφοράς και συνάντησης δρομέων από όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκαν οι τέσσερις διαδρομές (ημιμαραθώνιος, 5χλμ., 3χλμ, 600 μ.), ενώ έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, πως ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή για να τρέξουν 3.597 δρομείς. «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των δύο φορέων και στηρίζουμε αυτό το αθλητικό γεγονός όπως ο ημιμαραθωνιος Αθήνας. Αποτελεί μορφή μαζικού αθλητισμού και το οποίο πρέπει να προωθείται. Η περσινή συμμετοχή δρομέων ήταν εντυπωσιακή και ελπίζω κάθε χρόνο να πολλαπλασιάζονται οι συμμετοχές», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Οι εγγραφές που έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.athinahalfmarathon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα