Ηλιακό αεροπλάνο που πραγματοποιεί 24 ώρες συνεχόμενης πτήσης χωρίς καύσιμο!

Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη, μετά από ταξίδι 24ωρών, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει ούτε σταγόνα βενζίνης.

Το αεροπλάνο ξεκίνησε από την Ελβετία όμως αυτό που εντυπωσιάζει είναι άλλο. Είναι το γεγονός ότι αξιοποιεί για την κίνησή του αποκλειστικά την ηλιακή ενέργεια.

Ο πιλότος του αεροπλάνου, Αντρέ Μπόρσμπεγκ χαρακτήρισε μοναδική την εμπειρία της πτήσης, ενώ επιβεβαίωσε ότι όλα πήγαν βάσει σχεδίου, χάρη και στην πολύτιμη βοήθεια μετεωρολόγων.

«Ήταν

απίστευτο να πετάς στα σύννεφα σ το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης και να μη διστάζεις να πετάξεις από πάνω τους. Αυτό επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας στη δύναμη της ηλιακής ενέργειας κι ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο πιλότος.

Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση ήταν πάνω από την Ελβετία και κράτησε 26 ώρες 10 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Η εταιρεία στηρίζει το project και θέλει να αποδείξει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Επόμενος σταθμός για το Solar Impulse είναι το Μαρόκο, οπότε και θα έχει πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι πάνω από τη Μεσόγειο.

Στόχος της ομάδας είναι το 2014 να μπορέσει ένα καινούριο και βελτιωμένο αεροπλάνο να κάνει το γύρο του κόσμου, αξιοποιώντας μόνο την ηλιακή ενέργεια και χωρίς να χρειαστεί καύσιμα, ενώ οι τεχνικοί σκέφτονται να προτείνουν το ίδιο σχέδιο για εφαρμογή στα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα