Εδινε εξετάσεις με... πομπό και «ψείρα»

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΕΘΝΟΣ 25/5/201217ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Συνελήφθησαν ακόμα ένας 22χρονος φίλος της μαθήτριας, ο οποίος φέρεται ότι της προμήθευσε τη συσκευή, καθώς και μια 23χρονη, η οποία θα της υπαγόρευε τις απαντήσεις των θεμάτων

Με έναν ηλεκτρονικό πομποδέκτη ήχου που είχε κρύψει κάτω από την μπλούζα της και ένα μικροσκοπικό ασύρματο ακουστικό «ψείρα», 17χρονη μαθήτρια λυκείου της

Πτολεμαΐδας Κοζάνης επιχείρησε να υποκλέψει τις απαντήσεις του μαθήματος της Βιολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εγινε όμως αντιληπτή από επιτηρήτρια, στις τουαλέτες όπου είχε πάει για να συνδέσει τη συσκευή, και συνελήφθη από την αστυνομία, όπως και δύο φίλοι της, στη Βέροια και στη Θεσσαλονίκη, που συνεργάστηκαν μαζί της στην απόπειρα υποκλοπής.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης στο εξεταστικό κέντρο του 2ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας. Στις 9 έγινε η μετάδοση των θεμάτων της βιολογίας γενικής παιδείας και μία ώρα μετά η 17χρονη μαθήτρια προφασίστηκε πως θέλει να πάει στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τη συνόδευσε εκεί μια επιτηρήτρια εκπαιδευτικός, η οποία υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά βλέποντας τη νευρικότητα και τις περίεργες κινήσεις της μαθήτριας.

Κάποια στιγμή η επιτηρήτρια εντόπισε κάτι να φουσκώνει κάτω από την μπλούζα της, που προσπαθούσε να κρύψει η 17χρονη. Διαπίστωσε πως πρόκειται για μια ηλεκτρονική συσκευή και κάλεσε την αστυνομία.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πτολεμαΐδας έφτασαν στο σχολείο και συνέλαβαν τη μαθήτρια όταν σε σωματικό έλεγχο βρήκαν μια ηλεκτρονική συσκευή εκπομπής και λήψης ήχου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για έναν μικρό ηλεκτρονικό πομποδέκτη, που συνδέεται με κινητό τηλέφωνο, από όπου λαμβάνει τον ήχο, και τον μεταφέρει σε ένα ακόμη πιο μικρό ασύρματο ακουστικό. Στην τσέπη του παντελονιού της μαθήτριας βρέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο επίσης απαγορευόταν να έχει μαζί της στο εξεταστικό κέντρο.

Η 17χρονη κρατήθηκε μερικές ώρες στο Τμήμα Ασφαλείας και το απόγευμα μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος την άφησε ελεύθερη και τις επόμενες μέρες θα οριστεί η τακτική δικάσιμος σε δικαστήριο ανηλίκων. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν παραβάσεις στο πλαίσιο του νόμου περί εκπομπής και λήψης σημάτων και το αδίκημα της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

Από την αστυνομία συνελήφθησαν επίσης ένας 22χρονος φίλος της μαθήτριας, κάτοικος Βέροιας, ο οποίος φέρεται πως της προμήθευσε τη συσκευή, καθώς και μια 23χρονη φίλη της στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, η οποία θα της υπαγόρευε τις απαντήσεις των θεμάτων. Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα.

Keywords
Αναζητήσεις
ψειρα ακουστικο, χρηση ακουστικο ψειρα εξετασεις
Τυχαία Θέματα