Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ζητούν τράπεζες και δανειστές !

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που έχει αναπτυχθεί σε όλη την χώρα και απειλεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις, προσπαθούν να παρακάμψουν οι δανειστές σε αγαστή συνεργασία με τις τις τράπεζες όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή.

Η «ευφυής» ιδέα που συζητήθηκε μεταξύ κλιμακίων των δανειστών και τραπεζικών στελεχών είναι να εφαρμοστεί το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε να υπερκεραστεί τόσο ο σκόπελος της υποχρεωτικής παρουσίας συμβολαιογράφου -που

στην φυσική διαδικασία είναι απαραίτητη- όσο και το κίνημα των ακτιβιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς που δίνει ραντεβού κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Την επιλογή δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών προκρίνουν τόσο τα κλιμάκια των δανειστών όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αν εφαρμοσθεί αυτό το μέτρο δεν θα είναι αναγκαία η φυσική παρουσία ούτε του συμβολαιογράφου αλλά ούτε του ιδιώτη ή του φορέα που θα είναι ο επισπεύδων του πλειστηριασμού, ενώ σύμφωνα με τους δανειστές θα εξασφαλίζεται και η διαφάνεια στην διαδικασία.

Το άρθρο Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ζητούν τράπεζες και δανειστές ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα