Ιταλία : «Σκηνές αποκάλυψης» από τον σεισμό- Φόβοι για νέο χτύπημα του Εγκέλαδου (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τραγική είναι η κατάσταση στην Κεντρική Ιταλία από το τριπλό χτύπημα του Εγκέλαδου μέσα σε λίγες ώρες. Οι διασώστες κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες υπό καταρρακτώδη βροχή να βρουν εγκλωβισμένους μέσα στα συντρίμμια. Οι τρεις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,4, 5,9 και 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών, είχαν ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι στις πόλεις Visso, Ussita και Castel Santangelo Sul Nera, να ζήσουν σκηνές «αποκάλυψης».

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες ο απολογισμός

Σύμφωνα

με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ένας ηλικιωμένος έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς, ενώ περίπου δέκα άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα να μεταφέρει πληροφορίες από εθελοντές, σύμφωνα με τις οποίες, ένα παιδί έχει τραυματισθεί ελαφρά από κατάρρευση κτιρίου στην κωμόπολη Καμερίνο.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη ειδικά αν συνυπολογιστεί ότι οι μετασεισμικές δονήσεις έχουν ξεπεράσει τις εξήντα ενώ οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για την ενεργοποίηση συγγενών σεισμικών ρηγμάτων που μπορούν να παράξουν νέο μεγάλο σεισμό. Άλλωστε όπως κατέστη φανερό ο πρώτος σεισμός δεν ήταν ο κύριος καθώς δευτερόλεπτα μετά σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε διαφορετική περιοχή ανάμεσα στο Μπάρι και την Φότζια με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις σεισμικές δονήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την δημιουργία χώρων φιλοξενίας των πληγέντων ενώ για λόγους ασφαλείας δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσουν τα σχολεία . Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι ευχαρίστησε όσους με αυταπάρνηση εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Εκτός της τρίτης σεισμικής δόνηση που συνέβη στις 24:42 ώρα Ελλάδος, συνεχίζεται αμείωτη η μετασεισμική δραστηριότητα εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων όσο και των αρχών για την εξέλιξη του φαινομένου.

Δείτε φωτογραφίες

Το άρθρο Ιταλία : «Σκηνές αποκάλυψης» από τον σεισμό- Φόβοι για νέο χτύπημα του Εγκέλαδου (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα