Ικανοποίηση Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τη Μέρκελ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ικανοποίηση επικρατεί στο κυβερνητική επιτελείο μετά τη συνάντηση που είχε χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της πορείας της ελληνικής οικονομίας, ενώ σήμερα μεταβαίνει στη Φλωρεντία για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι παρών

στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος ενημέρωσε την Ανγκελα Μέρκελ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα θετικά σημάδια που παρουσιάζει.

Εν όψει της τελευταίας και ίσως σημαντικότερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, οπότε θα τεθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και ότι οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να αντιληφθούν τις τεράστιες προόδους που έχει κάνει η χώρα.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι σύντομα η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τα πέντε προαπαιτούμενα που απομένουν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι το δυσκολότερο από αυτά ήταν το ζήτημα της ΔΕΗ.

Εξάλλου, αναφορικά με τον ή την ελληνίδα επίτροπο, τι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το όνομα μέχρι το τέλος του μήνα. Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση της επιτρόπου και ειδικότερα για το χαρτοφυλάκιο Εξωτερικών Υποθέσεων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχετικά με τις θέσεις που παρουσίασε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ότι η Ελλάδα άκουσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τόσο τις εξαγγελίες του για την κινητοποίηση επενδύσεων ύψους 300 δισ. ευρώ, όσο και για την αποφασιστικότητα την οποία δείχνει στο θέμα της αντιμετώπισης της μετανάστευσης.

Το άρθρο Ικανοποίηση Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τη Μέρκελ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα