Ηγέτες της Ευρώπης: Τι μισθό παίρνουν; Δείτε τη σχετική λίστα

Για τους βουλευτές αλλά και τους ευρωβουλευτές έχουμε μιλήσει κατ’ επανάληψη και πάνω γνωρίζουμε πόσα εισπράτουν από το μισθό τους, όμως για τους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους την τύχη της Ευρώπης, δεν γνωρίζαμε κάτι. Μέχρι σήμερα όμως καθώς η Eurostat παρουσίασε τον μισθό των ηγετών της Γηραιάς Ηπείρου.

Πρώτος και πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ που ξεπερνά τα 300 χιλιάρικα το χρόνο, ενώ ακολουθεί το Ντόναλτ Τούσκ με τρίτο τον πρωθυπουργό του Λουξεβούργου, γνωστό μας από την διαμάχη

που είχε με τον Νίκο Νικολόπουλο, Χαβιέ Μπετέλ.

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ 11ος είναι ο Φρανσουά Ολάντ και 13ος ο Ματέο Ρέντσι. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 15η θέση με 85.479 ευρώ. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, ποιο είναι το ποσό που εισπράτουν ως μισθό οι ηγέτες της Ευρώπης και όχι μόνο; Σε ποια θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας; Το παραπάνω διάγραμμα δίνει απάντηση σε όλα αυτά, δίνοντας αναλυτικά τους μισθούς. Πιο ακριβοπλήρωμένος είναι ο Γιούνκερ, ο Τουσκ, ο Μπετέλ (Λουξεμβούργο) και η Μέρκελ. Ο Αλέξης Τσίπρας με 85.479 ευρώ μισθό το χρόνο βρίσκεται στην 15η θέση.

Πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, στην 16η θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (17ος ) με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο να βρίσκεται στην 19η θέση με 68. 670 ευρώ.

Τελευταίος από τους ηγέτες της Ευρώπης στη σχετική λίστα είναι ο Λετονός ηγέτης, Λαϊμντότα Στραουγιούμα με 25.285 ευρώ ετησίως.

Επίσης, η ιστοσελίδα statista δημοσιεύει πόσα χρήματα βάζουν στην τσέπη τους οι 12 κορυφαίοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί του πλανήτη. Στην κορυφή της λίστας, δεν είναι ο πλανητάρχης Ομπάμα, αλλά ο Λι Χσιενγκ Λουνγκ της Σιγκαπούρης, λαμβάνει ως καταγεγραμμένο μισθό πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες ετησίως, με δεύτερο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που παίρνει «μόλις» 269.690 λίρες! Ουραγός της λίστας είναι ο Κινέζος ηγέτης Σι Ζινπίνγκ με ετήσιο εισόδημα 14.836 λίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα