Ίαν ΜακΚέλεν: «Σχεδόν εν μία νυκτί όλα στη ζωή μου άλλαξαν προς το καλύτερο όταν αποκάλυψα ότι είμαι γκέι»

Ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Variety ότι η ζωή του άλλαξε «εν μία νυκτί» αφότου αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο 84χρονος θρυλικός ηθοποιός αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος το 1988 και παραδέχεται ότι ήταν μια στιγμή που του άλλαξε τη ζωή. Δήλωσε στο Variety: «Σχεδόν εν μία νυκτί όλα στη ζωή μου άλλαξαν προς το καλύτερο, οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους και ολόκληρη η στάση μου απέναντι στην υποκριτική άλλαξαν».

Ο ΜακΚέλεν παραδέχεται ότι το coming out είχε πραγματικά τεράστιο αντίκτυπο στην υποκριτική του δουλειά. Ο πρωταγωνιστής

του «Lord of the Rings» εξήγησε: «Το είδος της υποκριτικής στο οποίο ήμουν καλός ήταν η μεταμφίεση, υιοθετώντας αστείες φωνές και περίεργα περπατήματα. Είχε να κάνει με το ψέμα στον κόσμο. Δεν βρισκόμουν πλέον στην κατάσταση όπου έτρεχα δίπλα στον χαρακτήρα και εξηγούσα στο κοινό. Απλώς έγινα ο χαρακτήρας». Ο ηθοποιός είπε επίσης ότι ένιωθε ότι ήταν δύσκολο για τους μη ομοφυλόφιλους ανθρώπους να συσχετιστούν με τον αγώνα του.

Ian McKellen Says His Life 'Changed for the Better' After He Came Out as Gay https://t.co/e8Dn1TCQPz

People (@people) September 7, 2023

Ο ΜακΚέλεν ανέφερε,

«Οι άνθρωποι που δεν είναι γκέι απλά δεν ξέρουν πόσο σε βλάπτει να λες ψέματα για το τι είσαι και να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου. Μεγάλωσα σε μια εποχή που ήταν παράνομο για μένα να κάνω σεξ με έναν άνδρα. Και αυτό δεν ήταν πριν από πολύ καιρό». Η καριέρα του ΜακΚέλεν έχει διανύσει περισσότερες από έξι δεκαετίες και παρόλο που έχει όλο και μεγαλύτερη επίγνωση της θνητότητάς του, δεν έχει σχέδια να αποσυρθεί σύντομα.

«Να αποσυρθώ για να κάνω τι; Δεν έχω μείνει ποτέ άνεργος, αλλά γνωρίζω ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μου συμβεί κάτι που θα μπορούσε να με εμποδίσει να ξαναδουλέψω», είπε. «Αλλά όσο τα γόνατα αντέχουν και η μνήμη παραμένει ανέπαφη, γιατί να μην συνεχίσω; Αισθάνομαι πραγματικά ότι είμαι αρκετά καλός σε αυτό το πράγμα της υποκριτικής τώρα», πρόσθεσε ο ηθοποιός. Ο ΜακΚέλεν παίζει στο επερχόμενο βρετανικό θρίλερ εποχής «The Critic» που βασίζεται στο μυθιστόρημα «Curtain Call» του 2015 του Άντονι Κουίν.

Το «Critic» έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο 2023. Η ταινία διαδραματίζεται στο Λονδίνο του 1934 και ακολουθεί μια ηθοποιό που βρίσκεται σε μια σκοτεινή κατάσταση που αφορά έναν κριτικό θεάτρου και τον εκδότη της εφημερίδας του. Ο Ίαν χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1991.

Sir Ian McKellen, 84, reveals 'everything' in his life changed for the better 'almost overnight' after coming out as gay in 1988 https://t.co/XX4MznWlRh pic.twitter.com/whrmxZZmKD

Daily Mail US (@DailyMail) September 8, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ίαν ΜακΚέλεν, Σχεδόν,ian makkelen, schedon