Η «υπεραπόδοση» των εσόδων και η φορολογική αφαίμαξη των πολιτών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων κατά 2,3 δισ. ευρώ συνιστά «μαγική εικόνα». Καθώς, ενώ επιχειρήσεις και νοικοκυριά έχουν φτάσει στα όρια τους για να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, το δημόσιο δεν ανταποκρίνεται στις δικές του υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες.

Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών

Η υπέρβαση του φορολογικού στόχου για τον μήνα Οκτώβρη στην πραγματικότητα καταδεικνύει την φορολογική αδυναμία των πολιτών. Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία αποδεικνύεται πως :

• Κατά τον

μήνα Οκτώβρη οι υπερεισπράξεις 500-600 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν σε 200. 000 φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν τον Οκτώβρη αλλά είχαν προπληρώσει. Καθώς επειδή η εφορία τους χρωστούσε χρήματα έγιναν συμφηφισμοί. Συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου οι εφορίες προχώρησαν στον αυτόματο συμψηφισμό πρότερων υπερεισπράξεων, που αφορούσαν σε 141.161 Α.Φ.Μ και σε 201.740 πράξεις.

• Κατά τον μήνα Σεπτέμβρη προστέθηκαν στην λίστα των οφειλετών της εφορίας επιπλέον 340.000 φορολογούμενοι, που είτε δεν πλήρωσαν τίποτε είτε πλήρωσαν λιγότερο από τα ποσά που όφειλαν να πληρώσουν.Με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες οφειλές της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ. Ενώ από την αρχή του χρόνου οι συνολικές οφειλές στην εφορία έχουν φτάσει τα 9 δισ. ευρώ, καταδεικνύοντας το μέγεθος της φορολογικής αφαίμαξης των πολιτών

• Ενώ περίπου 1,5 εκατομμύριο οφειλέτες που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων για χρέη στην εφορία, σπεύδουν να πληρώσουν, αθετώντας όπως όπως είναι φυσικό άλλες υποχρεώσεις σε τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Το άρθρο Η «υπεραπόδοση» των εσόδων και η φορολογική αφαίμαξη των πολιτών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα