Απίστευτο! Εκτός ότι «ρήμαζαν» τα σπίτια τα «βανδάλιζαν» κιόλας οι αδίστακτοι διαρρήκτες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεν ήταν μόνο ότι παραβίαζαν πόρτες, μπαλκονόπορτες παράθυρα κουζίνας και μπάνια, σπαζοντάς τα για να εισβάλουν στα σπίτια τα μέλη της μεγαλύτερης συμμορίας εισβολέων που εξαρθρώθηκε στη χώρα. Ήταν και το ότι πολλοί ιδιοκτήτες βρίσκονταν αντιμέτωποι όταν γυρνούσαν σπίτι τους με πέρασμα βαρβάρων!

Οι κακοποιοί που είχαν εισβάλει μετά την κλοπή, επιδίδονταν κατά κανόνα σε βανδαλισμούς και με λοστούς και βαριοπούλες δεν άφηναν τίποτε όρθιο.

Σε τέτοιο τρόπο που σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαζόταν όχι επισκευή

των ζημιών αλλά ανακατασκευή της κατοικίας!

Σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί στο διαβιβαστικό τους προς τον εισαγγελέα:

«Άξια μνημόνευσης τυγχάνει και η άνευ λόγου εκδικητικότητα των δραστών σε βάρος των θυμάτων των κλοπών, οι οποίοι εκτός από το βάρος της απώλειας των περιουσιακών τους στοιχείων επωμίζονταν και αυτό της επισκευής και ανακατασκευής πολλές φορές, χώρων ιδιοκτησίας τους.

Οι κατηγορούμενοι επιδίδονταν συστηματικά σε βανδαλισμούς, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές σε έπιπλα, μπανιέρες, πλακάκια κλπ.

Σε κάποιες περιπτώσεις άφηναν ακόμα και τις βρύσες ανοιχτές προκειμένου να πλημμυρίζουν τις οικίες των θυμάτων τους».

Και καταλήγει η Αστυνομία:

«Αποτέλεσμα των πάρα πάνω πράξεων ήταν η πλέον αποθαρρυντική εικόνα της λεηλασίας και της καταστροφής κατοικιών και χώρων εργασίας, η οποία επιβεβαιώνει τη διαφθορά χαρακτήρα, την αντικοινωνικότητα και τα ταπεινά ένστικτα που χαρακτηρίζουν τους αυτουργούς τους».

Ήταν τέτοια με την πάροδο του καιρού η αποθράσυνση των κακοποιών σημειώνει η αστυνομία, που επιχειρούσαν οσάκις ως άτομα μεμονωμένα, «στριμώχνονταν» να προσπαθούν να εξαγοράσουν κρατικούς λειτουργούς.

Αλλά και κάτι ακόμα: «Στο facebook ανήρτησαν παλαιότερα φωτογραφίες και βίντεο στα οποία απεικονίζονταν οι ίδιοι εντός κενών δικαστικών αιθουσών να πραγματοποιούν εικονικές δίκες(!) παριστάνοντας άλλοτε τους κατηγορούμενους και άλλοτε τους δικαστές»!!!

Το τελευταίο η Αστυνομία το ερμηνεύει ως πλήρη απαξίωση στη συνείδησή τους, των αστυνομικών και δικαστικών αρχών.

Κι αυτό γιατί, οσάκις συλλαμβάνονταν -και είχαν συλληφθεί πολλές φορές όλοι τους- έβρισκαν τον τρόπο να είναι πάλι ελεύθεροι αφού οι πράξεις τους θεωρούνταν μεμονωμένες και τιμωρούνταν απλά σε βαθμό πλημμελήματος.

Η διαφορά τώρα είναι ότι υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή τους σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, οπότε οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος!

Το άρθρο Απίστευτο! Εκτός ότι «ρήμαζαν» τα σπίτια τα «βανδάλιζαν» κιόλας οι αδίστακτοι διαρρήκτες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα