Η Τερέζα Μέι Πρωθυπουργός της Βρετανίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Τερέζα Μέι είναι πλέον η Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Πριν από λίγο, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δεκτή την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον, διορίζοντας και επίσημα πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας την Τερέζα Μέι.

Την ανακοίνωση έκαναν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπως μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Ο Λευκός Οίκος συνεχάρη την ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος για την ανάληψη της πρωθυπουργίας

του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι πρώτες της δηλώσεις

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, προτού εισέλθει στην πρωθυπουργική κατοικία, στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, για πρώτη φορά με την ιδιότητα της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, δήλωσε: «Μετά από το δημοψήφισμα βρισκόμαστε ενώπιον μιας εποχής μεγάλης εθνικής αλλαγής»

Η κ. Μέι υποσχέθηκε να διαμορφώσει έναν νέο «ισχυρό» ρόλο για τη χώρα της μετά από την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Καθώς θα αποχωρήσουμε από την Ε.Ε., θα αναλάβουμε έναν ισχυρό, θετικό νέο ρόλο παγκοσμίως και θα κάνουμε τη Βρετανία μια χώρα που θα δεν θα εργάζεται για τους λίγους προνομιούχους αλλά για τον καθένα από εμάς», εξήγησε η κ. Μέι.

Ενώ, δεσμεύτηκε να προστατεύσει την «ενότητα» της Βρετανίας. «Πιστεύουμε στην ένωση: τους πολύτιμους δεσμούς μεταξύ της Βρετανίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας» υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Μήνυμα Γιούνκερ να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για το Brexit

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κάλεσε τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερίσα Μέι, να αρχίσει «σύντομα» τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για το Brexit

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε μια νέα κατάσταση, στην οποία το ΗΒ και η ΕΕ πρέπει να αντιδράσουν σύντομα. Θα σπεύσω να συνεργασθώ στενά μαζί σας και να πληροφορηθώ τις προθέσεις σας για αυτό το ζήτημα», ανέφερε ο Γιούνκερ σε επιστολή του προς την Μέι την οποία ανήρτησε στον λογαριασμό του στοTwitter.

Το άρθρο Η Τερέζα Μέι Πρωθυπουργός της Βρετανίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα