Η Ταϊλάνδη καταγγέλλει το BBC για δυσφήμιση του βασιλιά της

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Μάχα Βαϊραλονγκόρν που θα καθόταν στο θρόνο της Ταϊλάνδης μετά το θάνατο του πατέρα του, δεν είχε σταματήσει να φιγουράρει στα εξώφυλλα μέσων ενημέρωσης παγκοσμίου φήμης, για την εκκεντρική εμφάνιση του.

Ο 64χρονος, δεν είχε στρέψει τα φώτα πάνω του για το ταλέντο του στην πολιτική, αλλά γιατί βρισκόταν στις πρώτες θέσεις στις λίστες με τους πιο ξέφρενους play boy του κόσμου. Η πρώτη του εμφάνιση

με στενό τζιν παντελόνι και ένα κοντό άσπρο τοπ, που αποκάλυπτε ένα ψεύτικο τατουάζ στο χέρι και την πλάτη του, είχε προκαλέσει σάλο.

Αυτή η παράξενη εικόνα όμως, αποτελεί μάλλον παρελθόν για τον βασιλιά, που πλέον εμφανίστηκε με όλες τις τιμές, φορώντας την επίσημη στολή του.

Όμως, η τελετή της ενθρόνισης του δεν πέρασε απαρατήρητη και δίχασε, καθώς όπως θα δείτε στα πλάνα, εκτός από τον πρωθυπουργό Prayuth Chan-Ocha ο ηλικιωμένος γενικός πρόεδρος του συμβουλίου των μυημένων της χώρας Prem Tinsulanonda και ακόμη τρεις άνθρωποι γονυπετείς ή και πεσμένοι εντελώς στο πάτωμα, υποβάλλουν τα σέβη τους.

Το BBC σχολίασε σε άρθρο της ταϊλανδέζικης online έκδοσης του δικτύου την συμπεριφορά του βασιλιά, προκαλώντας την οργή της χώρας.

Το διάσημο μέσο ενημέρωσης κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας περί δυσφήμησης του νέου βασιλιά της χώρας, ενώ οι Αρχές πήγαν στα γραφεία του δικτύου στην Μπανγκόκ μετά από καταγγελία για δυσφήμιση του βασιλιά. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε σε δημοσιογράφους: «Όποιος παραβιάζει το νόμο της Ταϊλάνδης πρέπει να διώκεται και ακόμη και δημοσιογράφοι από την Ταϊλάνδη που εργάζονται στο BBC πρέπει να υποστούν τις ανάλογες ποινές».

Το ΒBC Thai δεν δέχεται τις κατηγορίες και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Το BBC ιδρύθηκε για τη μετάδοση αντικειμενικών, ανεξάρτητων και ακριβών ειδήσεων σε μια χώρα όπου τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν περιορισμούς. Είμαστε βέβαιοι ότι το συγκεκριμένο άρθρο πληροί τους όρους δεοντολογίας του BBC

Είναι άγνωστο για την ώρα, εάν έχουν επιβληθεί επίσημες κυρώσεις στο BBC.

Το άρθρο Η Ταϊλάνδη καταγγέλλει το BBC για δυσφήμιση του βασιλιά της εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα