Η συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου και ο διάλογος με Ολάντ για τη συμφωνία

Για τη σύσφιγξη των Ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων και τη δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν

θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στο Πειραιά, καθώς και σε άλλα ελληνικά λιμάνια.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ.

Συμφωνήθηκε τέλος, η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Τσίπρας-Ολάντ: Συμφωνία την άλλη εβδομάδα

Εξάλλου, στην Αίγυπτο βρέθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση και συμφώνησαν από κοινού στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 12ης Ιουλίου, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου.

Παράλληλα, συζητήθηκε το ζήτημα του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, με στόχο να καταστεί εφικτή η βέλτιστη και πλέον επωφελής αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Επίσης συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η ελληνική οικονομία να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα