«Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εξαρτάται από την απόφαση ελάφρυνσης του χρέους»

Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας θα αποφασιστεί όταν το δημόσιο χρέος καταστεί βιώσιμο διεμήνυσε η επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου.

«Ανυπομονούμε να εργαστούμε με τις ελληνικές αρχές για να αναπτύξουμε λεπτομερώς το

οικονομικό πρόγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Βελκουλέσκου, προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στο ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο».

Παράλληλα, χαιρέτισε τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών, «η οποία θέτει την Ελλάδα σε τροχιά εφαρμογής πολιτικών, που αποκαθιστούν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου και τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης».

«Το ΔΝΤ θα αποφασίσει τη συμμετοχή του, παρέχοντας πρόσθετη χρηματοδότηση στην Ελλάδα, μόλις οι αρχές κάνουν τα πρώτα βήματα εφαρμογής της συμφωνίας και ληφθεί η απόφαση ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους», υποστήριξε η αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Καταλήγοντας, η κα Βελκουλέσκου διαβεβαίωσε ότι «το ΔΝΤ θα εξακολουθεί να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να βοηθήσει στην πρόοδο της διαδικασίας».

Πηγή: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα