Τα νταηλίκια συνεχίζονται…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ακούσαμε και αυτό… «Η Φινλανδία, λέει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αλεξάντερ Στουμπ, «τελικά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη συμφωνία για το τρίτο πακέτο στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας»!

Αφού μας έκαναν τα νταηλίκια τους, με τους γνωστούς εκβιασμούς τώρα μας λένε ότι αν δεν είχαμε και αυτούς να μας στηρίζουν τι θα γινόμασταν. Έλεος!

Και σαν μην φθάνει αυτό άρχισαν πάλι οι κριτικές για το πώς πρέπει να οδεύσει η χώρα. Αυτή τη φορά, τα νέα έρχονται, από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις

Τζόνσον, ο οποίος, σε συνέντευξη του στο Spiegel και αφού πρώτα πήρε το μέρος του Σόιμπλε για το ιστορικό της διαπραγμάτευσης, σε ότι αφορά την χώρα μας, μεταξύ άλλων, ερωτώμενος για το αν ο ίδιος θα θεωρούσε το «κούρεμα χρέους» σωστή λύση, είπε ότι: «Οι Έλληνες πρέπει να βγουν από το ευρώ, χωρίς ερώτημα. Τους κακομοίρηδες. Και θα φύγουν στο τέλος. Αν διαγράψεις το χρέος, τι μπορείς να πεις στις άλλες χώρες που βίωσαν τη μιζέρια; Αυτό είναι ένα από εκείνα τα προβλήματα στα οποία δεν υπάρχει πραγματική λύση».

Από την άλλη ο εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Juerg Weissgerber τονίζει ότι: «Η χρηματοδότηση-γέφυρα είναι ακόμη επιλογή. Αξιολογούμε ακόμη την επιλογή αυτή της χρηματοδότησης εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει την δόση προς την ΕΚΤ τον Αύγουστο».

Την ίδια ώρα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν θέλει μαζί με την Γαλλία (!) περισσότερες διευκρινίσεις επί του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας πριν πάρουν θέση για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Αθήνα και οι πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας!

Ακόμα δεν ψηφίστηκαν καλά καλά τα μέτρα και άρχισαν πάλι τα δικά τους…. Εδώ ταιριάζει η γνωστή λαϊκή παροιμία «βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6».

ΦινλανδίαΓερμανίαΕλλάδαGrexitχρέοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα