Η ΠΑΕ Ποντίων μηδενίστηκε επειδή φόρεσε φανέλες για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, αποφάσισε να αγωνιστεί με φανέλες στις οποίες αναγραφόταν μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πρεμιέρα του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης. Ο αγώνας δεν έγινε ποτέ, και μάλιστα η ομάδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.000€.

Ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης, έκανε εφαρμογή της απόφασης της ΕΠΟ να «κοπούν» τα μηνύματα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

από τις φανέλες του Απόλλωνα Πόντου και της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, φράσεις όπως «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ», «Ο Πόντος ζει» και «353.000 Μνήμη» είναι αντίθετες σε ό,τι ορίζει το άρθρο 32 του Κανονισμού της UEFA.

Όπως τονίστηκε, η ποδοσφαιρική εμφάνιση μιας ομάδας, δεν μπορεί να αποτελέσει πλατφόρμα για την προβολή οποιουδήποτε μηνύματος με πολιτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ή άλλο περιεχόμενο, «ανεξάρτητα από τη βαρύτητα, το ιστορικό, κοινωνικό ή ηθικό υπόβαθρο που μπορεί να διαθέτει».

Ο αγώνας με τον Πανθρακικό που ακολούθησε, δεν άρχισε ποτέ. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ποντίων αρνήθηκαν να βγάλουν τις φανέλες, στις οποίες είχαν και πάλι καλύψει τις επίμαχες φράσεις, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει η αναμέτρηση. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μηδενίστηκε και τώρα αντικρίζει τον κίνδυνο του αποκλεισμού από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.

Το άρθρο Η ΠΑΕ Ποντίων μηδενίστηκε επειδή φόρεσε φανέλες για τη Γενοκτονία των Ποντίων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα