Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ απαντά στον Δ. Χατζησωκράτη για τη σημαία του Πολυτεχνείου

Απάντηση στο σχόλιο του μέλους της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη σχετικά με τη σημαία του Πολυτεχνείου εξέδωσε η νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Ως γνωστόν, εδώ και πολλά χρόνια η ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου φυλάσσεται από μέλη της ΠΑΣΠ, τη φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και ο κ. Χατζησωκράτης αναρωτιέται

για ποιο λόγο να γίνεται κάτι τέτοιο και μάλιστα με τρόπο ιδιοκτησιακό.

Σε ανάρτηση του στο twitter, ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε: «Ποια δικαιολογία είναι τόσο ισχυρή ώστε τα μέλη της ΠΑΣΠ να θεωρούν ότι μπορούν ιδιοκτησιακά» να κρατούν τη σημαία του Πολυτεχνείου;».

Η νεολαία ΠΑΣΟΚ απάντησε:

«Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου δεν είναι ιδιοκτησία της παράταξης μας ούτε και την αντιμετωπίσαμε ποτέ ως τέτοια.

Είναι το ζωντανό σύμβολο θυσίας των φοιτητών το Νοέμβρη του 73΄, το διαχρονικό λάβαρο αγώνα του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Από το 1974 η σημαία βρισκόταν στην κατοχή της Εθνικής Φοιτητικής Ένωση Ελλάδος (ΕΦΕΕ) και στον πρώτο πρόεδρό της Γ. Σταματάκη της ΚΝΕ.

Το 1976 η σημαία πέρασε στα χέρια της οργάνωσης μας ως προεδρεύουσας και πλειοψηφούσας πολιτικής δύναμης της ΕΦΕΕ.

Από το 1980 και μετά λόγω της αδυναμίας συγκρότησης του Προεδρείου της ΕΦΕΕ η σημαία παραμένει στη φύλαξη της ΠΑΣΠ μέχρι την επανασύσταση της.

Γιατί είναι η δική μας ηθική και πολιτική μας δέσμευση πως ο μόνος νόμιμος δικαιούχος της είναι η δημοκρατικά εκλεγμένη από το φοιτητικό σώμα ΕΦΕΕ και μόνο αυτή στην οποία και θα την παραδώσουμε άμεσα με την επανασύσταση της».

Keywords
Τυχαία Θέματα