Η ΝΔ κλείνει την ΕΡΤ και παραπονιέται για… φίμωσή της από τον Τύπο!

Εκτός τόπου και χρόνου είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παρά την χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που προέκυψαν, σήμερα (Τετάρτη) μιλά για… φίμωσή της από την δημοσιογραφικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.

Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «πρωτοφανές γεγονός για τη δημοκρατία και την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών»

τη σημερινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, «να απαγορεύουν το λόγο αποκλειστικά και μόνο σε στελέχη της ΝΔ».

«Αφού έδωσαν εξαίρεση εκπομπής μόνον στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο", όπου προφανώς αποκλείστηκε οποιαδήποτε άποψη του κόμματος της πλειοψηφίας», αναφέρει η Συγγρού «στη συνέχεια, άρχισαν να απαγορεύουν οποιαδήποτε παρέμβαση σε βουλευτές της ΝΔ, σε οποιονδήποτε σταθμό» και αναφέρει το παράδειγμα του ρ/σ Βήμα FM, που επίσης εκπέμπει με ειδική άδεια, για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα παραπονιέται ότι στον ραδιοσταθμό επιτράπηκε να ακουστεί μόνον η θέση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ (των κυβερνητικών της εταίρων, δηλαδή), ενώ «στον αέρα, πραξικοπηματικά, κόπηκε με παρέμβαση της ΠΟΕΣΥ», η συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα, η ΝΔ προκαλεί, καθώς αναφέρει ότι «οι συνδικαλιστικές δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι κομματικά χειραγωγούμενες. Γνωρίζαμε ότι κάθε φορά που ξένος ηγέτης επισκεπτόταν τη χώρα μας ήταν γι’ αυτούς η καλύτερη μέρα για απεργία. Θα ευχόμασταν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις να ήταν προσηλωμένες στους κώδικες δεοντολογίας όπως ισχύει παγκοσμίως. Όμως, όπως φαίνεται, για αυτούς δημοκρατία, ελευθεροτυπία και αντικειμενικότητα αποτελεί μόνον η άποψη της μειοψηφίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα