Η Μαλάλα Γιουσαφζάι πούλησε την ιστορία της ζωής της προς τρία εκατ. δολάρια

Την ιστορία της ζωής της πουλά σε εκδοτικό οίκο έναντι τριών εκατ. δολαρίων, η Μαλάλα Γιουσουφζάι, η 16χρονη μαθήτρια από το Πακιστάν, που την πυροβόλησαν στο κεφάλι, όταν προασπίστηκε τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση.

Το βιβλίο με τίτλο: «Είμαι η Μαλάλα» θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο από τον οίκο Weidenfeld & Nicholson στη Βρετανία και από τον Little στον υπόλοιπο κόσμο.

«Θέλω να πω την ιστορία μου, αλλά και την ιστορία 61 εκατομμυρίων παιδιών που δεν μπορούν να μορφωθούν. Θέλω να αποτελέσω μέρος μιας εκστρατείας που θα δώσει το δικαίωμα σε κάθε αγόρι και κορίτσι να

πηγαίνει σχολείο. Είναι βασικό τους δικαίωμα» δήλωσε η Μαλάλα, η οποία πηγαίνει τώρα σε σχολείο του Μπέρμιγχαμ.

Τον περασμένο Οκτώβριο ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολικό λεωφορείο και ρώτησαν: «Ποια από σας είναι η Μαλάλα; Μιλήστε αλλιώς θα σας σκοτώσουμε όλους». Στη συνέχεια μια σφαίρα διαπέρασε το κεφάλι της έφηβης, το λαιμό και καρφώθηκε στον ώμο της.

Στο βιβλίο η 16χρονη γράφει: «Ερχομαι από μια χώρα που δημιουργήθηκε τα μεσάνυχτα. Οταν κόντεψα να πεθάνω ήταν μόλις μετά το μεσημέρι. Ηταν Τρίτη 9 Οκτωβρίου του 2012, όχι από τις καλύτερες μέρες, στο μέσο των σχολικών εξετάσεων, αν και σαν παιδί των βιβλίων, δεν με πείραζε και τόσο όσο τους φίλους μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα