Η λίστα Λαγκάρντ «καίει» τον Σαμαρά;

Ανάμεσα στα ονόματα της πολύκροτης «λίστας Λαγκάρντ» περιλαμβάνονται ο πεθερός του αδερφού του αλλά και η νύφη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» η οποία επισημαίνει πως ήδη γίνεται έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ειδικότερα, ο Ιωάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ,

ενώ συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η σύζυγος του αδερφού του, δηλαδή η νύφη του Αντώνη Σαμαρά.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS και η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο είναι ο λόγος που δεν δημιουργήθηκαν υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Τραπεζικές κινήσεις μέχρι το 2007…

Στον εν λόγω λογαριασμό, ο οποίος είχε ανοιχτεί στο κατάστημα της ελβετικής τράπεζας HSBC στη Γενεύη, υπάρχουν ακόμα τα ονόματα «Νικόλαος Παγίδας» και «Βασιλική – Ιλόνα Παγίδα» που είναι συγγενικά πρόσωπα του Ιωάννη Παγίδα. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός, περιέχει στοιχεία για τραπεζικές κινήσεις μέχρι και το 2007.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα είχε αναφερθεί και στο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που διερευνούσε τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ως προς τη λίστα Λαγκάρντ.

Μάλιστα οι τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θοδωρής Δρίτσας είχαν δημοσιοποιήσει τότε πόρισμα γνώμη, καταγγέλλοντας μάλιστα τον τότε πρόεδρο της επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκη ότι με μεθοδεύσεις είχε κλείσει την επιτροπή, απαγορεύοντας την περαιτέρω κλήση μαρτύρων που είχε ζητήσει να προσέλθουν ως ουσιώδεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σχετικά με τον κ. Παγίδα:

«Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κοίταξαν τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και ξαφνικά διαπίστωσαν ότι κοιτάζουν το είδωλό τους στον καθρέφτη. Στην αποκαλούμενη «λίστα Λαγκάρντ» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων (…) πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένου του σχετιζόμενου και με άλλα πρόσωπα της ΝΔ Ιωάννη Παγίδα».

Όμως παρά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, δεν έγινε κάποια έρευνα από τη Δικαιοσύνη.

Γεροβασίλη: Να δώσει απαντήσεις ο Κ. Μητσοτάκης

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις.

Αναφέρει σε δήλωση της:

«Σημερινά δημοσιεύματα συνδέουν και νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις ΣαμαράΒενιζέλου, έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα.
Όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη. Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα