Ποδοσφαιρικό Grexit στις 15 Απριλίου, εκτός αν…

του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού, αν δεν υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση στην στάση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, το ποδοσφαιρικό grexit θα γίνει πραγματικότητα στις 15 Απριλίου.

Η επιστολή της FIFA, για την οποία γινόταν λόγος εδώ και μέρες, έφτασε στα χέρια της ελληνικής πλευράς και σε αυτήν γίνονται ξεκάθαροι οι όροι που θέτει η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να μην θέσει εκτός κάδρου το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ποιοί

είναι αυτοί;

1) Άμεση άρση της απόφασης ματαίωσης του Κυπέλλου και διεξαγωγή των αγώνων που απομένουν,

2) Ουσιαστική τροποποίηση των τριών νόμων, που θεωρούνται ότι θίγουν το αυτοδιοίκητο και

3) Να μην ληφθεί υπ’ όψιν η διαδικασία του ΣτΕ, η οποία άλλωστε θα χρειαστεί ακόμα χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Η επιστολή της FIFA

Σε διαφορετική περίπτωση, τα όσα αναφέρονται στην επιστολή της FIFA δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. «Υπό αυτές τις συνθήκες, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA αποφάσισε να θέσει ως προθεσμία την 15η Απριλίου 2016 για την ανάκληση της απόφασης για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας 2015/2016, ειδάλλως η ΕΠΟ θα αντιμετωπίσει αυτόματη αναστολή της ιδιότητάς της ως μέλους», αναφέρει ξεκάθαρα η FIFA σε ένα κομμάτι της επιστολής που απέστειλε.

Για την ώρα, το τι θα γίνει δεν μπορεί κανείς να το πει με σιγουριά. Η πλειοψηφία των ομάδων δεν δείχνει να το επιθυμεί, η κυβέρνηση όμως, ακόμα κι αν θέλει να κάνει πίσω, ξέρει ότι πλέον δύσκολα θα μπορέσει να το κάνει χωρίς να «τσαλακωθεί» η εικόνα που προσπάθησε να περάσει προς τα έξω με την στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το μόνο σίγουρο είναι οι επόμενες μέρες θα είναι ουσιαστικά ένα θρίλερ, αφού όσο η καταληκτική ημερομηνία θα πλησιάζει χωρίς να έχει βρεθεί μια λύση, η αγωνία για το μέλλον του -χιλιοταλαιπωρημένου στη χώρα μας- αθλήματος θα ανεβαίνει στα ύψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα