Η Λεωφόρος τον «τσίτωσε»

Tο crash test ήταν πολύ σοβαρό. Για την ακρίβεια, ένα φιλικό κόντρα σε έναν αντίπαλο με την ποιότητα και το πνεύμα της Λάτσιο, θα μπορούσε να εκθέσει τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε στάδιο υποδοχής νέων παικτών και μονταρίσματος.

Κι όμως, η εμφάνιση των «πρασίνων» ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση για μια ομάδα που προκαλούσε

θλίψη σε προηγούμενα φιλικά και βρέθηκε χθες να προκαλεί... πανικό στα πρώτα λεπτά του ματς. Δεν λέμε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος και δεν θα μπορούσε να είναι, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Ηταν όμως σούπερ ανταγωνιστικός, παίζοντας στα ίσα μια ομάδα που κοστίζει πολλά εκατομμύρια και δεν ήρθε στην Αθήνα για να του χαριστεί. Κι αυτό (σ' αυτή τη φάση) φτάνει και περισσεύει.

Το «τριφύλλι» παρουσίασε στο κοινό του ένα ελκυστικό «πακέτο». Ηταν μαχητικός, πιεστικός, σοβαρός και συγκεντρωμένος, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ιδιαιτέρως, είχε καλή νοοτροπία, έδειξε βελτίωση σε όλες τις γραμμές και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία μεσοεπιθετικά που δείχνουν πως η δουλειά πιάνει τόπο. Κάποιες καλά οργανωμένες επιθέσεις και αντεπιθέσεις (στις οποίες έλαμψε ο Ντίνας), συχνές αλλαγές θέσεων (μόνο ο Μπαϊράμι είχε εντολές να μένει «καρφωμένος» στα δεξιά) και διάθεση για γρήγορο ποδόσφαιρο.

Η Λεωφόρος τον «τσίτωσε» και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φυσική έδρα του Παναθηναϊκού είναι ένα «ειδικό», μικρό γήπεδο που επιβραβεύει τους μαχητές. Οσο πιο γρήγορα μάθει η ομάδα του Αναστασίου τι πρέπει να κάνει σ' αυτό το γήπεδο για να παίρνει τις νίκες, τόσο το καλύτερο γι' αυτήν. Από τις 17 του μήνα, δεν θα περάσουν και πολλές... Λάτσιο από τη Λεωφόρο. Παίζοντας σ' αυτό το γήπεδο, ο Παναθηναϊκός θα μπορεί πολύ πιο εύκολα να «φτιάχνει» τον κόσμο του και να «φτιάχνεται» από αυτόν. Θα του είναι πιο εύκολο να μένει... ξύπνιος και να «κλειδώνει» τα «τρίποντα». Θα του είναι όμως και πιο εύκολο να... τιμωρείται ξανά και ξανά αν οι οπαδοί επιδείξουν βλακώδη συμπεριφορά. Ενα μεγάλο μέρος του «στοιχήματος» θα κερδηθεί από τον κόσμο στην εξέδρα.

Σε επί μέρους ζητήματα γύρω από τους νέους παίκτες κι αν εξαιρεθούν λίγα λάθη, το νέο δίδυμο των Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας, έδειξε πολύ καλή λειτουργία. Και οι δύο αυτοί στόπερ, παρεμπιπτόντως, έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν την μπάλα, κάτι που μόνο... κακό δεν κάνει.

Για ξεκίνημα, ο Καρέλης δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, αλλά κανείς επιθετικός δεν μπορεί να κριθεί ή να «δείξει» αν δεν πάρει την μπάλα στα πόδια. Κι εκεί που του την έδωσε ο Ζέκα στο 6', δεν γινόταν να κάνει κάτι. Ο Αμπεΐντ σε πείθει εύκολα με το κορμί και τα χαρακτηριστικά του, αλλά με τον χρόνο, θα του ζητηθούν πολλά περισσότερα. Ο Μπεργκ που χρειάζεται δουλειά και αγώνες, κινήθηκε καλά στο γήπεδο, αλλά δεν του ήταν εύκολο να κρατήσει την μπάλα, απέναντι σε τόσο αθλητικούς και σκληρούς αμυντικούς. Συνολικά, ήταν μια ανέλπιστα καλή εμφάνιση που μοιράζει υποσχέσεις.

πηγη sportday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα