Η κυβέρνηση απαντάει στο Βερολίνο: Θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση ή όχι

Χρησιμοποιώντας μια σαφέστατη αιχμή για την στάση της Γερμανίας στη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και χωρίς να την κατονομάζει η κυβέρνηση ανταπάντησε μέσω κύκλων στο σχόλιο του Βερολίνου για την επιστολή- αίτημα παράτασης για 6 μήνες, που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup.

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές: Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα. Εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση

και ποιος όχι», σημειώνεται από πηγές προσκείμενες στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια.

ΝΔ: Ελπίζουμε να υπάρξει συμφωνία

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία, διά του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «σύγχυση και αβεβαιότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, «παίζοντας με τις λέξεις, η κυβέρνηση διάλεξε τελικά τη διατύπωση που είχε χρησιμοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή, ζήτησε την επέκταση της «Κύριας Σύμβασης», που ρητά περιλαμβάνει και το μνημόνιο».

«Στη διαπραγμάτευση επί της ουσίας, η σύγχυση και η αβεβαιότητα παραμένουν στο ακέραιο και αυτή βλάπτει και τη διαπραγματευτική μας θέση και την οικονομία. Ελπίζουμε στο αυριανό Eurogroup να τερματιστεί και η σύγχυση και η αβεβαιότητα και να υπάρξει συμφωνία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα