Η κρίσιμη απόφαση του Eurogroup για τα 2,8 δισ–Τι προσδοκά η Αθήνα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σήμερα αναμένεται να τελειώσει οριστικά το θέμα της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Το έδαφος θα έχει προετοιμάσει το πρωί και το EuroWorking Group που θα ανάψει το… ανάψει το πράσινο φως στην περίπτωση που εκπληρώθηκαν τα προαπαιτούμενα, με βάση την έκθεση συμμόρφωσης των «θεσμών».

Σε

τι ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση

Η Αθήνα θεωρεί πως έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για ολοκληρωθεί η πολυσυζητημένη αξιολόγηση. Τα κυβερνητικά στελέχη πως η Ελλάδα θα εισπράξει ολόκληρη τη δόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι «τμηματικά» όπως ακουγόταν τις τελευταίες ημέρες στους διαδρόμους των Βρυξελλών.

Η κρίσιμη απόφαση για την εκταμίευση της δόσης αναμένεται να ληφθεί με οδηγό την «Έκθεση συμμόρφωσης» από τους εκπροσώπους των θεσμών ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα ορόσημα της πρώτης αξιολόγησης και ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες. Σχετικά με το φλέγον ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, αυτή έχει ανέλθει στο 104%- 105% του στόχου για το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου.

Πότε έρχονται οι Θεσμοί στην Αθήνα

Στις 18 Οκτωβρίου θα πατήσουν το πόδι τους στην ελληνική πρωτεύουσα οι εκπρόσωποι των δανειστών προκειμένου να καθίσουν στο τραπέζι με την κυβέρνηση για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο όσο και στις 18 Οκτωβρίου θα εξεταστούν και οι επιλογές για το πώς θα συνεχιστεί παράλληλα με τη διαδικασία της 2ης αξιολόγησης και η… κουβέντα για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κομμάτι του ελληνικού χρέους.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η 2η αξιολόγηση, προκειμένου να μη δοθεί λαβή για δικαιολογίες που θα έχουν ως στόχο την καθυστέρηση της συζήτησης για το ζήτημα του χρέους. Μάλιστα ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών επεσήμανε πως «στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση έως τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει ένα ελεγχόμενο περιθώριο καθυστερήσεων».

Το άρθρο Η κρίσιμη απόφαση του Eurogroup για τα 2,8 δισ–Τι προσδοκά η Αθήνα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα