Τόποι κοινωνικής εξέγερσης τα Ειρηνοδικεία-50.000 πλειστηριασμοί μέσα στο 2017

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Καταρρέει στα Ειρηνοδικεία της χώρας η κυβερνητική μυθοπλασία περί της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως και το αφήγημα πως οι πλειστηριασμοί των ακινήτων αφορούν σε πλούσιους κακοπληρωτές που συνειδητά δεν πληρώνουν τα χρέη τους ενώ έχουν αυτή την δυνατότητα. Καθώς οι πλειστηριασμοί που έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί και αυτοί που έχουν προγραμματιστεί αφορούν σε οφειλέτες που αποδεδειγμένα δεν έχουν την δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τις τράπεζες.

50.000

πλειστηριασμοί μέσα στο 2017

Τα Ειρηνοδικεία της χώρας αν συνεχιστεί η ίδια η κατάσταση με τους πλειστηριασμούς και δεν καταφέρει η κυβέρνηση να διαχειριστεί την κατάσταση, σύντομα θα μετατραπούν σε εστίες κοινωνικής εξέγερσης που θα απειλήσουν ευθέως την συνοχή και την βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Καθώς τόσο οι εσωτερικές πιέσεις από βουλευτές και στελέχη θα πολλαπλασιαστούν όσο και οι εξωτερικές πιέσεις από τους πολίτες θα γίνουν αφόρητες με άμεσο αποτέλεσμα την αποσάθρωση και την έλλογη κατάρρευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως σύμφωνα με τραπεζικές αλλά και κυβερνητικές πηγές στις αρχές του 2017 οι πλειστηριασμοί θα λάβουν τον χαρακτήρα χιονοστιβάδας , αφού υπολογίζεται πως θα πραγματοποιηθούν περίπου 50.000 πλειστηριασμοί, προοπτική που θα φέρει στα όρια της εξαθλίωσης χιλιάδες πολίτες. Το παζλ είναι εξαιρετικά δυσεπίλυτο, καθώς η αδυναμία αποπληρωμής των πολιτών δεν αφορά μόνο σε στεγαστικά δάνεια και σε χρέη προς το Δημόσιο, αλλά ακόμη και σε επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια, με τον κόσμο να έχει φτάσει στα όρια της απόγνωσης και να μην υπολογίζει πια τίποτα, καθώς δεν έχει τίποτα να χάσει.

Αυτό άλλωστε είναι που κυρίως τρομάζει την κυβέρνηση, δηλαδή τις αγανακτισμένες μάζες πολιτών που πια δεν θα διαδηλώνουν στο σύνταγμα, αλλά στις γειτονιές όλης της χώρας υπερασπιζόμενοι τα σπίτια τους από τις τράπεζες και το δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο και οφείλει να κινηθεί με γοργούς ρυθμούς, καθώς οι πλειστηριασμοί δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν την ρωγμή που θα απελευθερώσει την κοινωνική οργή, βυθίζοντας την χώρα σε ένα καθεστώς πολιτικής σύγκρουσης ως απόρροια της οικονομικής εξαθλίωσης. Ειδικά αν πολλαπλασιαστούν περιπτώσεις πλειστηριασμών όπως αυτή στον Βόλο όπου κατασχέθηκε κατοικία για οφειλές 625,54 ευρώ για την μη καταβολή ΕΝΦΙΑ, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη και μη διαχειρίσιμη όχι μόνο για την παρούσα κυβέρνηση, αλλά για κάθε κυβέρνηση.

Το άρθρο Τόποι κοινωνικής εξέγερσης τα Ειρηνοδικεία-50.000 πλειστηριασμοί μέσα στο 2017 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα