Η «κινητικότητα» παραμένει «αγκάθι» στις συζητήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας και όπως όλα δείχνουν τα θέματα που απασχολούν αναμένεται να «κλείσουν» μέχρι τη Δευτέρα, πλην του θέματος της «κινητικότητας» των δημοσίων υπαλλήλων, που παραμένει «αγκάθι» μεταξύ των δύο πλευρών.

Αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ότι η χώρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για την κινητικότητα, όπως αυτές έχουν τεθεί.

Πρόσθεσε, ότι στο ακραίο σενάριο καθυστέρησης

της δόσης της οικονομικής βοήθειας, η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «η κινητικότητα δεν αποτελεί δεξαμενή απολύσεων, αλλά είναι η καλύτερη μέθοδος διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού».

Ειδικότερα, για το ζήτημα των 4.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2013, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους συμβασιούχους που έχουν παραμείνει στις θέσεις τους, «πετυχαίνοντας de facto μονιμοποίηση», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «κάνοντας κατάχρηση του θεσμού της προσωρινής προστασίας», μέσω προσωρινών διαταγών. Προανήγγειλε πως θα υπάρξει ρύθμιση «που θα επαναφέρει την προσωρινή προστασία στη λογική ότι είναι προσωρινή και όχι μόνιμη», κάτι που σημαίνει, όπως ανέφερε, πως θα επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων αυτών. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα κατανομής του προσωπικού στο Δημόσιο.

Σχετικά με τις επαφές που υπάρχουν μεταξύ υπουργείου και τρόικας, αύριο (Πέμπτη) θα επαναληφθεί η συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του.

Αύριο, επίσης, η τρόικα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα