Η κίνηση τακτικής του Σαββίδη με τον Λούμπος Μίχελ στο ΔΣ του ΠΑΟΚ

Πολλοί εξεπλάγησαν με την κίνηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη να τοποθετήσει τον πρώην Σλοβάκο διαιτητή Λούμπος Μίχελ στο Δ.Σ. της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Ο 47χρονος πρώην διεθνής διαιτητής της FIFA που σφύριξε στον τελικό Champions League του 2008 μπήκε στο ΔΣ της ομάδας μαζί με τον σύμβουλο του Σαββίδη,

Αρτούρ Νταβιντιάν, και τον Ηλία Γεροντίδη και ως εκ τούτου, η διοικητική ομάδα του «δικεφάλου του βορρά» πλέον απαρτίζεται από τους Ιάκωβο Αγγελίδη, Νίκο Βεζυρτζή, Μαρία Γκοντσάρεβα, Αρτούρ Νταβιντιάν, Λούμπος Μίχελ, Ηλία Γεροντίδη, Δημοκράτη Παπαδόπουλο και Χρυσόστομο Γκαγκάτση.

Αν και το όνομα του Γιώργου Κούδα δεν βρίσκεται μεταξύ των προαναφερθέντων, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ομάδας, Ιάκωβος Αγγελίδης, σύντομα θα ανακοινωθεί ο ρόλος της «σημαίας» της ομάδας.

Ποιος είναι ο Λούμπος Μίχελ

Ο Μίχελ γεννήθηκε στο Στροπκόβ της Τσεχοσλοβακίας που πλέον ανήκει στη Σλοβακία στις 16 Μαΐου του 1968. Από τα 25 του κατάφερε να γίνει διαιτητής FIFA και το 2003 σφύριξε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA μεταξύ Πόρτο και Σέλτικ, στον πρώτο σπουδαίο τίτλο του Ζοζέ Μουρίνιο.

Το 2008 έζησε τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, αφού διηύθυνε τον τελικό του Champions League μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Αποτέλεσε μέλος της διαιτητικής ομάδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002 και του 2006 (πρώτος Σλοβάκος διαιτητής στο Μουντιάλ) και στο Euro 2004 σφύριξε στα προημιτελικά την αναμέτρηση της Σουηδίας με την Ολλανδία.

Όταν κρέμασε τη… σφυρίχτρα του το 2008 λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα, συνέχισε την εργασία του ως βουλευτής (από το 2006) στη Σλοβακία.

Παράλληλα με τη διαιτησία, ο Μίχελ εργαζόταν ως διευθυντής σε εργοστάσιο κατασκευής ελαστικών αυτοκινήτου, ενώ προηγουμένως ήταν δάσκαλος. Μιλάει αγγλικά, ρωσικά, γερμανικά και πολωνικά εκτός από τη μητρική γλώσσα του και γι” αυτό προσελήφθη στη Σαχτάρ Ντόνετσκ το 2008, ως επικεφαλής του τμήματος διεθνών διοργανώσεων του συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα