Η Κίνα δημιουργεί ειδικό ταμείo για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου με αποθεματικό 10 δισ. γιούαν για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Το ταμείο αυτό θα ανταμείβει τις εταιρείες, που θα είναι «φιλικές» προς το περιβάλλον.

Ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, εξήγγειλε ότι η κεντρική κυβέρνηση θα δημιουργήσει το ταμείο παρέχοντας χρηματοδοτικά κίνητρα σε αντικατάσταση των κρατικών ενισχύσεων με στόχο «την καταπολέμηση της μόλυνσης σε περιοχές-κλειδιά», όπως ανέφερε μια ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης. Οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες

θεωρείται ότι πρωτοπορούν στους κλάδους τους όσον αφορά την μείωση των εκπομπών ρύπων θα λαμβάνουν «κίνητρα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση της Κίνας υποστηρίζει ότι ήδη έχει σημειωθεί πρόοδος στην προσπάθεια αντιμετώπισης της αιθαλομίχλης η οποία κάνει τους κατοίκους πολλών πόλεων, ιδίως του Πεκίνου και της Σαγκάης, να ασφυκτιούν.

«Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πήρε (τη σημερινή του) μορφή σε μια μακρά χρονική περίοδο και πρέπει να αναγνωρίσουμε πόσο σοβαρό είναι, να το αντιμετωπίσουμε και να επιμείνουμε ακατάπαυστα» στις προσπάθειες αυτής της φύσης, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί πρωτοβουλίες για αποτελεσματικότερη ενεργειακή διαχείριση και καθαρή ενέργεια, θα συνεχίσει να προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα των καυσίμων για τα οχήματα και να πιέζει να αποσυρθεί πεπαλαιωμένος εξοπλισμός ή ακόμα και να διακόψουν την λειτουργία τους τα πιο ρυπογόνα παλιά εργοστάσια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα