Η γιορτή άρχισε!

Το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού, το Euro 2012, ανοίγει την αυλαία του στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας με την συμμετοχή της εθνικής Ελλάδος!

Του Μιχάλη Τσαμπά

Στις 17 Ιουνίου οι Έλληνες θα κληθούν ξανά στις κάλπες για να ψηφίσουν. Η αλήθεια είναι πως με το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας μας απλά θα είναι μια δυσάρεστη παρένθεση από αυτό που

όλοι θα ασχολούμαστε τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Το Euro 2012 είναι γεγονός, καθώς η αυλαία ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής με την αναμέτρηση της εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Πολωνία, την μια από τις δύο διοργανώτριες χώρες.

Η μεγάλη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική γιορτή άνοιξε την… αγκαλιά της για να υποδεχθεί τα εκατομμύρια πιστών της στρογγυλής θεάς από όλο τον πλανήτη! Οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης διασταυρώνουν τα… ξίφη τους επί πολωνικού και ουκρανικού εδάφους με ένα στόχο. Να κατακτήσουν στο φινάλε το μεγάλο τρόπαιο.

Να πετύχουν αυτό που πέτυχε το 2004 στην Πορτογαλία η Ελλάδα με τον Ότο Ρεχάγκελ και τα παιδιά του. Σήμερα φυσικά δεν υπάρχει ο Γερμανός… ημίθεος. Κι από εκείνη την ομάδα που έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έμειναν να παίζουν ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης και ο Χαλκιάς. Όμως το τσαγανό υπάρχει. Η φλόγα, η δίψα… Στην γη πατάμε. Ξέρουμε πως… 2004 δεν θα ξανάρθει. Ξέρουμε ότι μόνο με ένα… δεύτερο θαύμα η Ελλάδα θα βρεθεί την 1η Ιουλίου στον τελικό του Κιέβου! Όμως γιατί να μην έρθει μια πρόκριση στην επόμενη φάση; Μια πορεία διάκρισης; Μια καλή εκπροσώπηση; Και ταλέντο υπάρχει και εμπειρία και καλός προπονητής για όλα αυτά! Σημασία, ό,τι κι αν γίνει, έχει το ταξίδι. Αυτό το ταξίδι άρχισε και για την «γαλανόλευκη» παρέα και για τις άλλες 15 και η «Αττική freepress» σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ένας… οδηγός για να είστε ενημερωμένοι όταν αναπαυτικά στον καναπέ σας απολαμβάνετε μοναδικές βραδιές ποδοσφαιρικού θεάματος! Όσο αφορά το σύστημα διεξαγωγής, δεν είναι πολύπλοκο. Το αντίθετο. Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης αγωνίζονται σε τέσσερις ομίλους. Στη συνέχεια οι δυο πρώτες κάθε ομίλου αγωνίζονται στα προημιτελικά σε αγώνες νοκ άουτ και έτσι πάει ως τον τελικό.

Όμιλος που μπορούμε

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της πρεμιέρας για την εθνική ομάδα, το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για έναν βατό όμιλο χωρίς μεγαθήρια. Μπορεί να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό να είναι η Ρωσία, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι η ομάδα που μπορεί να… τρομάξει την Ελλάδα με τους έμπειρους παίκτες.

Σαφέστατα υπολογίσιμη δύναμη είναι και η Τσεχία, όμως και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ό, τι και για τους Ρώσους. Δυνατή ομάδα, με έμπειρους παίκτες, με ταλέντα, με τεχνική, με δίψα για διάκριση, αλλά και πάλι όχι το… φόβητρο τύπου Ισπανίας ή Γερμανίας, που δεν μπορείς να το κοιτάξεις στα μάτια. Άλλωστε από την ημέρα που έγινε η κλήρωση μπορεί ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του να μην πανηγύρισαν, αλλά σίγουρα δεν τα… έβαψαν και μαύρα.

Έγινε από τότε λόγος για έ

Keywords
Τυχαία Θέματα