Firefox 13: Διαθέσιμη η νέα έκδοση και με tabs

H Mozilla όπως και η Google έχουν ανακοινώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες την πρόθεσή τους να κυκλοφορήσουν εκδόσεις των browser τους για το Metro, συμβαδίζοντας έτσι με τη νέα φιλοσοφία εφαρμογών, που ενσωματώνει η επερχόμενη έκδοση των Windows 8.

Οι

νέες εκδόσεις του Chrome browser για το Metro UI θα κυκλοφορούν μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι χρήστες να έχουν εγκατεστημένη τη νεότερη δοκιμαστική έκδοση των Windows 8, την Release Preview και να έχουν ως προεπιλεγμένη εφαρμογή για περιήγηση στο Internet τον Chrome.

Οι πρώτες υλοποιήσεις της εφαρμογής θα υποστηρίζουν τις βασικές λειτουργίες που εισάγουν τα Windows 8 όπως τα charms και το snap view, ενώ μελλοντικά θα προστεθούν και επιπλέον δυνατότητες.

Επόμενος στόχος είναι η βελτιστοποίηση της απόκρισης της εφαρμογής σε συσκευές αφής αλλά και η σταθερότητά της, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να βοηθήσει πρακτικά την ανάπτυξη του νέου broswer στο διαδίκτυο.

Πάντως, η συγκεκριμένη έκδοση του Chrome δε θα είναι διαθέσιμη στα tablets με ARM επεξεργαστές, καθώς η Microsoft έχει απαγορεύσει την εκτέλεση τρίτων browsers πέραν του Internet Explorer. Όμως, οι Google και Mozilla έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν εκδόσεις των browsers τους και για τα Windows RT που απευθύνονται σε ARM συσκευές, με περιορισμένες όμως δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η έλλειψη εκτέλεσης JavaScript και προσθηκών.

Πηγή: zdnet.com

Keywords
Τυχαία Θέματα