Με σκληρή γραμμή ο Μεϊμαράκης

Ο πρώτος γύρος στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας έβγαλε ξεκάθαρο νικητή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Του Χρήστου Κούτρα

Η διαφορά με τον δεύτερο Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν διψήφια και ο κύριος Μεϊμαράκης μπήκε με φόρα στη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ και μάλιστα σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τον αντίπαλό του. Στο επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη πιστεύουν πως θα καταφέρουν

στις 10 Ιανουαρίου να επιβεβαιώσουν και μάλιστα με διαφορά την απόφαση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη προς την επόμενη ημέρα με πρόεδρο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Τα στρατόπεδα έχουν συγκροτηθεί ήδη και ο κύριος Μεϊμαράκης βλέπει να στοιχίζονται στο πλευρό του πολλά στελέχη του λεγόμενου καραμανλικού μπλοκ. Η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή υπέρ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη υπήρξε καταλυτική για την έκβαση του αποτελέσματος, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε πως ακόμη και μια διαρροή από συνεργάτες του επηρεάζει τη βάση του κόμματος.

Ο κύριος Μεϊμαράκης που το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε επιλέξει λίγες παρουσίες στην τηλεόραση, αυτή τη φορά θέλησε από την αρχή να ξεκαθαρίσει τη φύση του προεκλογικού αγώνα και έδειξε πως θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατέταξε στις βαρονίες της Νέας Δημοκρατίας. Όπλο για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη είναι πως εκείνος έναντι του αντιπάλου του δεν έχει διαχειριστεί υπουργικά καθήκοντα την περίοδο του μνημονίου. Οπότε αναμένεται να εξαπολύσει σκληρή επίθεση για συγκεκριμένες επιλογές του κυρίου Μητσοτάκη, χρεώνοντας του νεοφιλελεύθερες απόψεις και πρακτικές. Ο κύριος Μεϊμαράκης, αν και ο ίδιος είχε καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, δε θα σταματά να υπενθυμίζει το επώνυμο του αντιπάλου του και θα κάνει συνεχείς αναφορές στον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή. Όπλο επίσης για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη είναι και οι καλές του επιδόσεις σε λαϊκές συνοικίες. Έτσι αναμένεται να υπερτονίζει πως εκείνος σε σχέση με τον αντίπαλό του μπορεί να δώσει στην Νέα Δημοκρατία ερείσματα στα λαϊκά στρώματα, κάτι που έχει ανάγκη το κόμμα για να επανέλθει στην εξουσία. Ο κύριος Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση με εκείνον στο τιμόνι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ψηφίσει νέους φόρους και περικοπές στις συντάξεις, ενώ ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δυστυχώς για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιγνίδι, καθώς έχασε την αδελφή του Βάσω, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε η ίδια με την επάρατη νόσο. Ο κύριος Μεϊμαράκης βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της. «Θα είσαι πάντα στη σκέψη μου και στην καρδιά μου…», ήταν το μήνυμα που ανέβασε ο κύριος Μεϊμαράκης στα social media αποχαιρετώντας την αδελφή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα