Η ΕΡΤ αναβάλλει την μετάδοση των ελληνικών αγώνων του Champions League

Παγώνει η ΕΡΤ την πολύκροτη σύμβαση με την εταιρεία ΤΕΑΜ, κι έτσι, αναβάλλεται η τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων των ελληνικών ομάδων του Champions League, μέχρις ότου αποφανθούν οι ελληνικές δικαστικές Αρχές για το αν είναι εύλογο και δίκαιο το ποσό που ανέλαβε ως συμβατική

υποχρέωση να καταβάλει η κρατική τηλεόραση ως αντίτιμο για τα δικαιώματα μετάδοσης ή αν πρόκειται για σκανδαλώδη σύμβαση.

Υπενθυμίζεται το ότι η επίμαχη σύμβαση για τα δικαιώματα μετάδοσης -επί μία τριετία- των αγώνων, τελεί υπό δικαστική διερεύνηση, ως προς το τίμημα το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ της ΕΡΤ και της εταιρείας ΤΕΑΜ.

Ως ‘υπερβολικό’ κρίθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα το τίμημα της σύμβασης, με κριτήριο την διαφορά της προσφοράς που είχε, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ότι η δεύτερη καλύτερη προσφορά για τα δικαιώματα μετάδοσης που υπεβλήθη από ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ήταν πολύ μικρότερη.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, που έκρινε αδικαιολόγητα υπερβολική την προσφορά της ΕΡΤ, διερευνά το αν διεπράχθη παρανομία και το αν δόθηκαν μίζες σε στελέχη της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα