Εξωδικαστική διευθέτηση 340 εκ. $ συμφώνησε με τις αμερικανικές Αρχές η τράπεζα «Standard Chartered»!

Την καταβολή 340 εκατομμυρίων δολλαρίων σε ‘αμερικανική -περί οικονομικών θεμάτων- ρυθμιστική αρχή’ συμφώνησε η βρετανική τράπεζα «Standard Chartered», προκειμένου να διευθετηθούν οι εις βάρος της κατηγορίες για παράνομες συναλλαγές -συνολικού ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολλαρίων- με εταιρείες ιρανικών συμφερόντων, κατά την τελευταία δεκαετία.

Την περασμένη εβδομάδα η «Standard Chartered» είχε αρνηθεί οιαδήποτε ενοχή, όταν αξιωματούχοι της πολιτείας της Νέας Υόρκης κατηγόρησαν την 5η μεγαλύτερη

τράπεζα της Βρετανίας, ότι υπήρξε ‘αφερέγγυο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα’, λόγω απόκρυψης 60.000 οικονομικών συναλλαγών.

Ωστόσο, η εν λόγω τράπεζα κινήθηκε γρήγορα προς εξωδικαστική διευθέτηση των κατηγοριών πριν από την επικείμενη δικαστική ακρόαση.

Άλλοι 4 ρυθμιστικοί οργανισμοί των Η.Π.Α. άρχισαν έρευνες στις συναλλαγές της «Standard Chartered» με ιρανικά συμφέροντα και οι Αρχές αυτές, δεν καλύπτονται από την προαναφερθείσα συμφωνία.

Η νομοθεσία των Η.Π.Α. ελέγχει αυστηρά τις συναλλαγές με το Ιράν, δεδομένου του ότι η Αμερική και άλλα δυτικά κράτη προσπαθούν να πιέσουν την Τεχεράνη να σταματήσει την ανάπτυξη του προγράμματος κατασκευής πυρηνικών όπλων, όπως υποστηρίζουν, την ύπαρξη του οποίου το Ιράν αρνείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα