Η επιστολή- «κραυγή» ενός δικυκλιστή της αστυνομίας που υποστηρίζει ότι αγοράζουν εφόδια από το υστέρημά τους

Αστυνομικές μονάδες ισορροπούν, μέρα και νύχτα, με ήλιο και βροχή, πάνω σε δύο ρόδες και μαζί στα όρια του τρόμου… Ο ορισμός της έννοιας «πρώτη γραμμή», με ό, τι αυτό συνεπάγεται, μέσα στις εγκληματογόνες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουν πέσει θύματα ενόπλων επιθέσεων, μετρώντας νεκρούς και τραυματίες.

Οι επιτυχίες τους αμέτρητες… Θα περίμενε κανείς, ότι μπροστά στους ένστολους των επικίνδυνων αποστολών, η Πολιτεία θα μεριμνούσε για τον βασικό, τουλάχιστον, εξοπλισμό τους. Αλλά, όπως προκύπτει από επιστολή αγωνίας των ίδιων των

δικυκλιστών της Αστυνομίας, δεν διατίθενται σε επάρκεια ούτε τα στοιχειώδη!

Η «Αττική free press» παρουσιάζει σήμερα τα βασικά σημεία της αγωνιώδους επιστολής προς άπαντες τους υπευθύνους, που υπογράφεται δια χειρός ενός εκ των δικυκλιστών και μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλέξανδρου Σφελινιώτη. Από τις πρώτες γραμμές του κειμένου αφήνει να φανεί η πίκρα του ίδιου και βέβαια των συναδέλφων του, τους οποίους εκφράζει.

Η πιο αδικημένη κατηγορία μάχιμου προσωπικού

«Δουλεύουμε υπό αντίξοες συνθήκες ζέστη, κρύο, βροχή, εκτεθειμένοι ανά πάσα ώρα και στιγμή σε όλους τους κινδύνους του επαγγέλματος μας. Άπαντες γνωρίζουν τον μεγάλο αριθμό θανόντων και τραυματιών δικυκλιστών από τροχαία ατυχήματα και ένοπλες συμπλοκές με κακοποιούς. Επίσης ξέρουμε πως η κάλυψη, που παρέχει το δίκυκλο σε ένοπλο περιστατικό είναι μηδαμινή», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σφελινιώτης.

Ένα κράνος ανά 5 έτη και μια χειμερινή στολή ανά 6 έτη- ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου!

Προβλέπεται να παρέχεται, λοιπόν, στους «δίτροχους αστυνομικούς», από πλευράς εξοπλισμού τους και πράγματι παρέχονται:

α) ένα κράνος λευκό ανά 5 έτη

β) μια χειμερινή στολή δικυκλιστή ανά 6 έτη

γ) ένα ζεύγος χειμερινές μπότες ανά 4 έτη

δ) ένα ζεύγος θερινές μπότες ανά 4 έτη

ε) ένα ζεύγος μαύρα γάντια ανά 2 έτη

Αν και δεν θα χρειαζόταν η παραμικρή διευκρίνηση για το αν επαρκούν η όχι, καθώς είναι θέμα κοινής λογικής, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε διαπιστώσεις, υποστηρίζοντας: «Αυτονόητο είναι ότι μια μόνο στολή δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας ειδικά τους χειμερινούς μήνες και ένα μόνο κράνος δεν επαρκεί κυρίως για τους θερινούς μήνες με την ζέστη που επικρατεί. Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτά υποστούν κάποια φθορά και θα χρειαστεί χρόνος για την επιδιόρθωσή τους».

Οι μπότες με την καθημερινή χρήση δεν αντέχουν 2 χρόνια

Όσον αφορά στις χειμερινές μπότες οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται ότι με καθημερινή φυσιολογική χρήση μετά βίας αντέχουν 2 χρόνια. «Σημειώνεται», προσθέτει, «πως αν και προβλέπεται, δεν έχουν χορηγηθεί θερινές μπότες σε κανέναν δικυκλιστή και δεν έχει νομοθετηθεί η χορήγηση θερινής στολής δικυκλιστή που επίσης χρειάζεται».

«Αγοράζουμε από το υστέρημα του ελέω Μνημονίου μειωμένου μισθού μας»

Τι άλλο να κάνουν, αγοράζουν από το υστέρημά τους. «Έτσι αναγκαζόμαστε, για να εκτελούμε με ασφάλεια τα καθήκοντά μας, να αγοράζουμε ορισμένα από τα άνω εφόδια με δικά μας έξοδα από το ελεύθερο εμπόριο, επιβαρύνοντας τον ήδη, ελέω μνημονίου, μειωμένο μισθό μας. Όμως δεν επηρεαζόμαστε μόνο οικονομικά από το ζήτημα, αλλά τίθεται και θέμα ομοιομορφίας της εμφάνισής μας, καθώς είναι αδύνατη η αγορά στολών πανομοιότυπων με των υπηρεσιακών», τονίζει ο ίδιος.

Τι ζητάνε αυτοί που ισορροπούν στον τρόμο

«Για τους λόγους αυτούς», καταλήγει το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, προτείνεται η χορήγηση των εφοδίων όπως παρακάτω:

α) δυο κράνη λευκά ανά 5 έτη

β) δυο χειμερινές στολές δικυκλιστή ανά 5 έτη

γ) δυο ζεύγη χειμερινές μπότες ανά 4 έτη

δ) ένα ζεύγος θερινές μπότες ανά 4 έτη

ε) ένα ζεύγος μαύρα γάντια ανά 2 έτη

στ) μια θερινή στολή δικυκλιστή ανά 4 έτη.

Την φράση με την οποία κλείνει την επιστολή, τη βγάζουμε από τα εισαγωγικά και την «υιοθετούμε» εμείς. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να πράξει η Πολιτεία ως μία αναγνώριση του δύσκολου έργου τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα