Η χειρότερη χρονιά για τους δημοσιογράφους το 2012

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «μαύρη χρονιά» το 2012 για τους δημοσιογράφους, καθώς συνολικά 132 συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IIP) με έδρα τη Βιένη.
«Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών δημοσιογράφων από τότε που το IIP έχει ξεκινήσει να καταγράφει συστηματικά τους βίαιους θανάτους δημοσιογράφων, δηλαδή από το 1997», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Ινστιτούτο.

«Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2009 με 110 νεκρούς δημοσιογράφους, εκ των οποίων 32 στη διαβόητη σφαγή του Μαγκιντανάο στις

Φιλιππίνες» προσθέτει η ανακοίνωση. «Είναι απλώς απίστευτο ότι τόσοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2012» σχολίασε η διευθύντριά του IIP Άλισον Μπέθελ-ΜακΚένζι.
Η Συρία υπήρξε η πιο επικίνδυνη χώρα για τους δημοσιογράφους, στο έδαφος της οποίας σκοτώθηκαν 31 ρεπόρτερ και 8 πληροφοριοδότες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των ανταρτών και του στρατού του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ακολουθεί η Σομαλία, όπου σκοτώθηκαν 16 δημοσιογράφοι, ενώ μεταξύ των άλλων χωρών που αποδείχθηκαν επικίνδυνες για τους δημοσιογράφους περιλαμβάνονται το Πακιστάν (8 νεκροί), η Βραζιλία (5 νεκροί), η Κολομβία και η Ονδούρα (τρεις νεκροί σε κάθε μία από τις χώρες) και το Μεξικό (7 νεκροί).

Keywords
Τυχαία Θέματα